Yalancıktan AKP’li!

BİRKAÇ gün önce ziyaretime bir hanım okuyucu gelmiş. Yoktum, epeyce de beklemiş. Bekir Coşkun’la ikimizin asistanı Leyla haber verdi. Madem bu kadar beklemiş, yoğunluğuma rağmen üçümüz 20 dakika konuştuk. Önce övgü sözleri...

Hanımefendi benim yazılara hayran, beni çok seviyor ve teşekkür ediyor. Gerçek bir seven. Leyla bütün konuşmanın tanığı. Okuyucum bunca övgüden sonra çok ilginç bir şey söyledi:

"Şimdi şaşıracaksınız ama ben AKP kadın kolları üyesiyim."

"Aaaa, demek buna rağmen beni seviyorsunuz!"

"Ama onlardan değilim ki! Bu sayede çocuklarımı bir kamu kuruluşunda işe yerleştirdim. Yoksa çocuklarım işsiz kalacaktı."

Kamu kuruluşunun ismini de verdi.

"Şimdi yeni bir sınav açıldı. Yargıda görev almak isteyen yakınlarım var. Hákimleri mülakatla alıyorlar. İnşallah onları da işe sokacağım."

"Valla iyi bir yol seçmişsiniz. Yalnız dikkat edin, onlardan olmadığınız açığa çıkmasın."

"Yok, zaten çok dikkat ediyorum. Onların yanında onlardan biri gibi davranıyorum. Zaten kadın kollarında çalışanların çoğu benim gibi düşünenler. Yakınlarını işe aldırmak için çaba harcayanlar."

Okuyucum hanım daha sonra cep telefonunu çıkardı.

"Bakın, size cep telefonumda kayıtlı bir mesaj göstereyim. Bunu özellikle silmedim. Buyurun okuyun."

Mesajı okudum. AKP il örgütünden geliyor:

"İlimizde falanca kamu kuruluşuna şu kadar kişi alınacaktır. Yakınlarınız için il başkanlığımıza başvurabilirsiniz."

Mesajın hilesi hurdası yoktu. Vallahi okuyunca dudaklarım uçukladı. Hanım okurum gitmek üzereydi. "Devlete kendi adamlarını nasıl doldurduklarını görün Emin Bey" dedi. Vedalaştık.

***

DYP Denizli milletvekili Ümmet Kandoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi vermişti. Özetliyorum:

"Yüzde 56’sı Ziraat Bankası’na ait olan Başak Sigorta Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Mehmet İlker Aycı’nın herhangi bir siyasi parti ile ilişkisi var mıdır? Varsa, hangi partide ne gibi görevler üstlenmiştir?"

Ali Babacan
imzasıyla verilen yazılı yanıt:

"Mehmet İlker Aycı’nın özgeçmişi ekte sunulmaktadır. Soruya ilişkin bilgiler, adı geçenin özgeçmişinde mevcuttur."

Yazılı yanıtın ekinde gerçekten de, adı geçen kişinin kendi hazırladığı özgeçmişi var. Üniversite bitirmiş, Bilkent Üniversitesi futbol takımında yer almış, bir ilaç firmasında görev alıp ilaç, diyet ürünleri, şekerleme, sabun, şampuan, güzellik ürünleri ihracatı yapmış, özel sektörde çalışmış, panel ve konferanslara katılmış. Harika!

Şimdi özgeçmişin "siyasi boyutuna" yine Ali Babacan’ın resmi yanıtından bakalım:

"Aycı 1994 yılında (Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı döneminde) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne girmiş. 1996-1999 yılları arasında Başkan Danışmanı olarak görev yapmış.

2001-2004 yılları arasında AKP İstanbul örgütü kurucu üyesi ve il yönetim kurulu üyesi. AKP İstanbul il başkan yardımcısı.

2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni (AKP’den) seçilmiş üye. Şimdi de aynı görevde.

Ayrıca halen AKP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi.

Ayrıca AKP Grup yönetim kurulu üyesi."

Bundan iyisi can sağlığı!

Başak Sigorta’nın yarıdan fazla payı devletin Ziraat Bankası’na aitmiş! Oraya bu niteliklere sahip bir AKP’liyi, genel müdür yardımcısı yapmışlar. Ayda birkaç milyar da oradan maaş alacakmış.

Varsın alsın, helal olsun.

Az bile yapmışlar!

Şimdi bir konuya daha dikkat ediniz. Devlet Bakanı Ali Babacan’ın eli, milletvekiline verdiği yazılı yanıtta bile "Kendisi AKP’lidir, bizim partimizdendir, Tayyip Bey’in yakınıdır" demeye varmıyor!

Sadece "özgeçmişi ekte sunulmaktadır, soruya ilişkin bilgiler adı geçenin özgeçmişinde mevcuttur" diyebiliyor.

Bu belgeleri görünce ziyaretime gelen hanım okuyucuma hak verdim.

Kendisini gizlemiş, AKP’li olarak göstermiş, partinin kadın kollarında görev alıp yakınlarını işe aldırmayı başarmıştı. Türkiye’ye özgü bir kara mizah!

Türkiye’de işler böyle yürüyor. Bir yanda milyonlarca işsiz, öbür yanda böyleleri.

Torpil, ahbap çavuş ilişkileri, particilik. Kadrolaşma gaddarca, acımasızca sürüyor.

Gülmeli mi, ağlamalı mı!
Yazarın Tüm Yazıları