Yakutiye, demokrasi şehitleri anısına sergi açtı

Güncelleme Tarihi:

Yakutiye, demokrasi şehitleri anısına sergi açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 18:30

Yakutiye, demokrasi şehitleri anısına sergi açtı

Haberin Devamı

 

 

ERZURUM, (DHA)- Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından demokrasi şehitleri anırısına sergi açıldı.

Geleneksel olarak düzenlenen 'El Emeği Göz Nuru' sergisi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına gerçekleştirdi. İstanbul Kapı ek hizmet binasının girişinde şehit resimleri ve halkın demokrasi için direnişini gösteren fotoğraflarla süslendi. Kursun açılışını Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, eşi Özlem Korkut ve Erzurum Valisi eşi Nilgün Azizoğlu ile birlikte gerçekleştirdiler. Açılışta Yakutiye Kaymakamı eşi Katiye Helvacı, İl Jandarma Komutanı eşi Nadire Çelik, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi de hazır bulundu.

Yakutiye Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında her dönem yaklaşık 75 kadın kursiyer katılıyor. Bir yıllık dönemi kapsayan kursta vitrat dikiş, nakış, geleneksel el sanatlarını içeren dallarda eğitim veriliyor. Öğretmenler Ayşe Daş, Dilşat Katipoğlu eşliğinde süren kurslarda başarılı olanlara sertifika verildi.

Belediye Başkanı Ali Korkut, her yıl düzenlenen kursların ev ekonomisi için önemli katkılar sağladığını belirtti. Korkut, "Geleneksel el sanatları, dikiş nakış ve vitray gibi alanlarda kurs alan genç kızlar ile kadınlar, ürettiklerini de satabiliyorlar. Yakutiye'nin ekonomik yapısına katkı sağlamak, ev hanımlarına sosyal bir pencere açmak adına bu organizasyonları yapıyoruz. Yeter ki insanımız bir meslek edinsin, evine ekmek götürecek bir becerinin sahibi olsun. Sipariş atölyesi mantığıyla bu işi yapıyoruz. Kursa katılan hanımefendiler aylık 2- 2 bin 500 lira civarında evine kazanç sağlayabiliyor" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!