Yakıt tasarrufu yapmanın 10 kolay yolu

Güncelleme Tarihi:

Yakıt tasarrufu yapmanın 10 kolay yolu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 11:27

Artan benzin fiyatlarına karşı yakıt tasarrufu yapmak büyük önem taşıyor. İşte basit önerilerle yakıt tasarrufu yapmanın yolları...

Haberin Devamı

Ülkemizde gün geçtikçe artan benzin fiyatları sürücüleri daha tasarruflu araç kullanma yöntemleri hakkında araştırma yapmaya itiyor. Yakıt tüketimini en az seviyeye indirmek için öncelikle aracınızın sağlıklı çalıştığından emin olmalısınız. Ayrıca aracınızın periyodik bakımlarını yaptırmak da yakıt tüketimini en az seviyede tutmanın en önemli yollarından birini oluşturuyor.

Yakıt tasarrufu yapmanın yolları:

-- Öncelikle yakıt tasarrufu için aracınızın bakımını düzenli olarak yaptırmalısınız. Egzoz gazını kontrol etmeli, koku yapıp yapmadığından emin olmalısınız. Motor çekişinde azalma varsa veya motor sıcakken geç çalışıyorsa aracınız fazla yakıt tüketiyor demektir. Bu gibi durumlarda aracınızı servise götürmeli ve bakımını yaptırmalısınız.

Yakıt tasarrufu yapmanın 10 kolay yolu

Haberin Devamı

-- Doğru motor yağı kullanmak ve motor bakımını düzenli yaptırmak da yakıt tasarrufu sağlar.

-- Aracınızı nasıl kullandığınız yakıt tüketiminizi etkiler. Aracınızı hızlı veya yavaş sürmek ya da yokuşta veya düz bir yolda kullanmak arasında yakıt açısından fark olacaktır. Aşırı hız yerine 70-80 km ile aracı kullanmak daha az yakıt tüketmenizi sağlar. Yokuş yerine mümkünse daha düz yolları tercih etmeniz de yakıt tasarruf oranını artırır.

-- Aracınızı yüksek devirde kullanırsanız yakıt tüketiminiz artar. Eğer aracınızın devri çok hız yapmaya müsait değilse sık sık vites yükseltmeyin. Aynı şekilde düşük viteste hız yapmak da aracın motorunu zorlar ve daha fazla yakıt tüketimine neden olur.

Yakıt tasarrufu yapmanın 10 kolay yolu

-- Aracınızı hızlı sürerken camları kapatın. Camların açık olması aracınızın hızını keser ve daha fazla yakıt tüketimine neden olur. Sanılanın aksine klima 75 km üstünde gidiyorsanız daha az yakıt tüketmenizi sağlar. Bu nedenle uzun yollarda ve 75 km üstü hız yaptığınız durumlarda serinlemek için klimayı tercih edin.

Haberin Devamı

-- Lastiklerinizin havasına dikkat edin. Havası inmiş lastikleriniz yolda daha zor yuvarlanacağı için daha fazla yakıt tüketmenize neden olur. Lastiğinizin havası fabrika ayarlarında olmalı. Lastiklerinizin havasını düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Ayrıca lastiklerinizi mevsim değişimlerini göz önüne alarak değiştirmeniz yakıt tasarrufunu artırır.

-- Yoğun trafikte zigzaglı şekilde ilerlemek yerine düz bir şekilde gitmek ve direksiyonu olabildiğince az hareket ettirmek o derece az yakıt tüketmenize yardımcı olur.

-- Trafikte sert bir şekilde gaza ve frene yüklenmek ekstra yakıt tüketimine yol açar. Aracınızı olabildiğince yumuşak ve sakin kullanmalısınız.

Haberin Devamı

Yakıt tasarrufu yapmanın 10 kolay yolu

-- Araçta fazla yük taşımak yakıt tüketimini artırır. Gereksiz yüklerden kurtulun.

-- Yakıt alırken az ve sık yakıt almaya çalışın. Depo kapağı açıldığı anda yakıt az oranda buharlaşır bu nedenle az ve sık dolum yapmak yakıt tasarrufunda önemlidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!