Yakıştı sana Elvan

Güncelleme Tarihi:

Yakıştı sana Elvan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2010 00:00

Son Dünya Şampiyonası’nda en büyük rakibine yedek ayakkabısını verip 2. olmasını sağlayan milli atletimiz, fair play dünyasının en büyük ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

2008 Pekin Olimpiyatlarında 5 bin ve 10 bin metrelerde kazandığı gümüş madalyalarla adını Türk atletizm tarihine yazdıran, katıldığı birçok uluslararası yarışta madalya kazanıp rekorlar kıran Elvan Abeylegesse, dün göğsümüzü kabartacak bir ödüle layık görüldü. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de toplanan Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) “Davranış” dalında Elvan’ı, oybirliği ile fair play dünyasının en büyük ödülü olan ve modern olimpiyatların kurucusu Baron Pierre de Coubertin’in adıyla anılan “Trophy” ile onurlandırdı.
Rakibine yardım etti
Elvan bu ödüle 15 Ağustos 2009 tarihinde Berlin’de yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası’ndaki örnek davranışıyla hak kazandı. 10 bin metre yarışı öncesi, ayakkabılarını otelde unutan en önemli rakibi Etiyopyalı Meselech Melkamu’ya yedek ayakkabılarını vererek yarışmasını sağlayan Elvan, sakatlığı nedeniyle yarışı terk ederken, Melkamu ikinci olmuştu.
27 Mart’ta alacak
Türkiye’ye ikinci ödül “Tanıtım” dalında geldi. TMOK eski başkanlarından merhum Turgut Atakol’un kızı, eski yüzücü, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kasapoğlu, “Her kız çocuğu spor yapmalı”  sloganı ile başlattığı ve daha sonra yurt geneline yayılan  “Çim Filizleri” projesi ile Şeref Diploması ödülüne değer bulundu.
Elvan Abeylegesse ve Sema Kasapoğlu, ödüllerini, 27 Mart Cumartesi günü Macaristan’da düzenlenecek törenle alacak.

Haberin Devamı

Korktum geri istedim

FAİR play dünyasının en büyük ödülüne layık görülen Elvan Abeylegesse, çok mutlu olduğunu söylerken bir de itirafta bulundu. Milli atlet, “Ayakkabılarımı rakibime ödül beklentisiyle vermemiştim. Hatta yarış sonunda, idarecilerimin bana ‘neden  ayakkabılarını rakibine verdin’ demelerinden korktuğum için Melkamu’nun yanına giderek ayakkabılarımı geri istedim” dedi.

Ödülü alan 3.Türk

ELVAN, CIFP Baron Pierre de Coubertin Büyük Ödülü’ne layık görülen 3. Türk oldu. Daha önce 1983’te İsmet Karababa, 2007’de de Hilal Coşkuner almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!