Yakışıklı değil, ama ilgili

Güzin Abla
Haberin Devamı

İstanbul’dan Leyla

Güzin abla, ben 18 yaşında, güzelliğine, konuşmasına, fiziğine güvenen bir genç kızım. Şimdiye kadar aradığım erkeği bulamadım. Ancak bir yıldır, benimle çıkmak isteyen ve bana çok ilgi gösteren bir genç var. Yakışıklı değil, ama giyimi, hareketleri ve konuşmasıyla çok farklı biri. Beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. İşyerime çiçekler gönderiyor, bana anlamlı fakslar çekiyor. Hep sevgiyle ilgili konulara değiniyor. Benim dertlerimle ilgileniyor, bana destek olmaya çalışıyor. Acaba beni gerçekten mutlu edebilir mi?

Ediyor ya kızım, daha ne istiyorsun? Bütün bu anlattıkların o kadar hoş şeyler ki bir genç kızı mutlu etmek için yeterli değil mi? Bu zamanda, herkesin boş şeylerle uğraştığı, gençlerin hemen cinselliğe adım atmak için fırsat kolladığı kimsenin kimsenin derdiyle ilgilenmediği bir dönemde, seninle böylesine ilgilenen birini bulmuşsun, daha ne istiyorsun? Yakışıklı olmasını mı? Peki ama ne zamana kadar? Kim uzun yıllar yakışıklı ya da çok güzel kalabilmiş? Ama insanın dürüstlüğü, düşünceli oluşu, sevgisi, sevecen oluşu ölüme kadar sürer. Çok yakışıklı bir gencin, şımarık ve kadın düşkünü olması da mümkün. O zaman senin arkandan başkalarıyla kırıştırmadığından emin olabilecek misin? Sanırım bu genç, efendi ve dürüst biri. Düşünceli ve bir kadının başını omzuna dayayıp, güvenebileceğin biri. Tabii anlattıklarından çıkarıyorum bunu. Ondan daha güvenilir birini kolay kolay bulacağını sanmıyorum. İnsan asıl böyle birini gerçek anlamda sevebilir kızım, isterse yakışıklı olmasın.

Bitkilerle sağlık ve güzellik

Bal gençlik ve hayat kaynağı

Endüstri şekeri ne kadar sağlığa zararlı ve sindirimi zorsa, bal da o kadar organizmanın koruyucusu, güç kazandıran bir besindir. Damar sertliğini önleyen, kanın akıcılığını kolaylaştıran, vücuda güç ve enerji veren bal, aslında her yaşta yenmelidir. Özellikle de spor yapanlar çok ağır bedensel işlerde çalışanlar için en büyük yardımcıdır. Bal, aynı zamanda hanımların cilt güzelliğinde kullanabilecekleri, birkaç damla limon suyuyla karıştırınca yüzlerine bir maske şeklinde sürebilecekleri bir gençlik kaynağıdır.



Yazarın Tüm Yazıları