'Yakan epilasyon' mahkemelik oldu

Güncelleme Tarihi:

Yakan epilasyon mahkemelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 15:22

'Yakan epilasyon' mahkemelik oldu

Haberin Devamı

Serpil KIRKESER / İSTANBUL (DHA) BAKIRKÖY'de bir güzellik merkezinde yapılan epilasyon müşterinin bacağında ikinci derecede yanık oluşturduğu gerekçesiyle merkezin yetkilisi ve çalışanın 6'şar yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı. Savunmasını yapan sanık estetiysen Yağmur T. daha önce kimseyi yakmadığını belirterek “Bu jiletten dolayı bacağın tahriş olmasından da meydana gelmiş olabilir, cihazın çalışarak ısınmasından da olabilir" dedi.

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Bakırköy Adalet Sarayı'nda bulunan 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuksuz sanık Yağmur T. İle şikayetçi Leyla Ö. hazır bulundu. Sanık Yağmur T. savunmasında güzellik merkezinde estetiysen olarak çalıştığını ve lazer epilasyon üzerine kurs aldığını söyleyerek, “ IPL cihazını kullanma hususunda kurs bitirme belgem vardır, şikayetçi müşterimiz beş kez salona gelmişti. Ben de ara ara epilasyon işlemi yaptım. Olay günü şikayetçinin sağ bacağında IPL cihazı ile işlem yaparken bacağında yanık oluştu. Ben bacağının ön yüzünün tamamını çalıştım, arka yüzüne döndüğümde bu olay meydana geldi. Benim tedbirsiz hareketim yoktur. Bu jiletten dolayı bacağın tahriş olmasından da meydana gelmiş olabilir, cihazın çalışarak ısınmasından dolayı da meydana gelmiş olabilir. Benim tıbbi bir eğitimim yoktur sadece bu konuda kurs aldım, benim çalıştığım dönemde güzellik salonunda doktor çalışmıyordu. Ben bu olaydan sonra işten ayrıldım. Ben 8 yıldır IPL cihazı kullanmaktayım" dedi.
 “ZARARIMI KARŞILARLARSA ŞİKAYETTEN VAZGEÇERİM"

Şikayetçi Leyla Ö. de “Güzellik salonunda lazer epilasyon işlemi yaptırıyordum. Oraya dördüncü kez gittiğimde bu olay meydana geldi. Lazer işlemini cihaz ile sanık Yağmur T. yapmaktaydı. Bu işlemi yaparken canımın çok acıdığını kendisine söyledim. Ancak olabileceğini söylediler. Uyarmama rağmen devam etti. Acıya dayanamayıp kalktığımda bacağımın kızarmış olduğunu gördüm. Tahriş olan yere krem sürdüler ve 'Geçer' dediler. Ancak eve gittiğimde su topladığını gördüm. Doktora gittim, 'İkinci derece yanık' dedi. Ben bacağımda bu işlemi meydana getiren sanıklardan şikayetçiyim. 5 bin TL zararımı karşılarlarsa şikayetimden vazgeçerim, davaya da katılmak istiyorum" diye konuştu.

DURUÅžMA ERTELENDÄ°

Åžikayetçinin suçtan zarar görmesi ihtimaline binaen duruÅŸmaya taraf olarak katılmasına karar veren mahkeme, diÄŸer sanık Fatma Ä°.'nin savunmasını alınması için duruÅŸmayı aralık ayına erteledi.Â

Ä°DDÄ°ANAME

 İddianameye göre olay şöyle oldu: Leyla Ö. lazer epilasyon yaptırmak için güzellik merkezine gitti, epilasyon konusunda anlaşma yaptı. Şüpheli Yağmur T. IPL cihazı ile şikayetçiye lazer işlemi yaptı. Şikayetçi Leyla Ö.'nün bacağında ikinci derecede yanık meydana geldi. IPL cihazının bir doktor tarafından kullanılması gerektiği belirtilen iddianamede, iş yeri yetkilisi olan şüpheli Fatma İ.'nin de doktorun kullanması gereken cihazı bu yetkisi olan çalışanlarına kullandırmak suretiyle atılı suçu işlediği öne sürüldü.
Şüphelilerin “Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak" ve “1219 sayılı kanuna aykırılık" suçlarından 2 yıl 3'er aydan 6'şar yıla kadar hapsi isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!