Yakacık'ta kurbanlıklar görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yakacıkta kurbanlıklar görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2018 11:54

Yakacık'ta kurbanlıklar görücüye çıktı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi tarafından hizmete sunulan Ankara'nın en büyük ve en modern kurban satış ve kesim alanlarından biri olan Yakacık'ta hazırlıklar tamamlandı.
Türkiye'nin dört bir yanından gelen kurban satıcıları, kurbanlıkları ile alana giriş yaptı. Kurbanlıkları taşıyan araçlar, alan girişinde önce ilaçlama ekipleri tarafından ilaçlanarak dezenfekte edildi. Yaklaşık 8 bin küçük, 5 bin büyükbaş hayvanın giriş yapacağı pazarda, vatandaşların ve kurban satıcılarının sıkıntı yaşanmaması için de önlem alındı. Bu kapsamda belediye alanda 5 bin araçlık otopark, elektrik ve hizmet çadırları, 24 saat güvenlik, duş, WC ve mescit hizmeti de sunuyor.
'EVLERİMİZE MUTLU DÖNDÜK'
Ağrı'dan 50 büyükbaş hayvanı ile Yakacık'a gelen kurban satıcısı Bekir Demir (40), Yenimahalle Belediyesi'nin sunduğu hizmetlerden çok memnun olduğunu dile getirdi. Demir, "Ben böyle bir belediye hizmeti görmedim. A'dan Z'ye hem bizim için hem de kurban kesecek vatandaşlar için her şey düşünülmüş. Çok memnunuz. Geçen sene de buraya geldim, satışlarımız iyiydi evlerimize mutlu döndük" dedi.
KURBANDA FİYATLAR ARTTI
2017 yılına oranla 2018'de fiyatların biraz arttığına belirten Demir, “Geçen sene büyükbaş canlı etin kilosu 18,5 ile 19 TL arası değişiyordu. Bugün büyükbaş canlı etin kilosu 21-23 TL, küçükbaş etin kilosu ise 22 TL. Bunun sebebi yeme zam geldi. Geçen sene samanın ton fiyatı 650 TL'ydi, bu sene 800 TL. Yakıt da zamlandı bu nakliyeyi etkiledi. Nakliye fiyatları arttı. Bu yüzden geçen seneye oranla biraz fark var. Vatandaş bize kızmasın biz de emeğimiz karşılığını almak için uğraşıyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!