Yahyalı Belediyesi Kardeşlik Sofrası Kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Yahyalı Belediyesi Kardeşlik Sofrası Kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 12:25

YAHYALI BELEDİYE BAŞKANI ESAT ÖZTÜRK, İFTAR SOFRASINDA YAPTIĞI KONUŞMASINDA "AMACIMIZ KARDEŞLİK DUYGULARINI YARDIMLAŞMAS DUYGULARINI ÖNE ÇIKARTMAKTI" DEDİ.

Yahyalı Belediyesi mahallelerde kurduğu iftar sofralarına Yuları Mahallesinde devam etti.
Yaklaşık 200 kişinin katıldığı iftar yemeğinde mahalle halkın sorunlarını ihtiyaçlarını dinleyen Başkan Esat Öztürk, iftar sonrası teşekkür konuşması yaptı.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk konuşmasında belediyeciliğin önemli görevlerinden bir tanesinin de aç açıkta kalan halka en kısa sürede yardım etmesi olduğunu belirterek, kurdukları iftar sofralarını “Kardeşlik Sofrası” olarak nitelendirdi. Başkan Öztük. “Yularılı kardeşlerim, hanım kardeşlerim, Cenabı Allah tutmuş olduğumuz oruçları kabul eylesin. Bizleri iftarda, kardeşlik sofrasında yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz Ramazan ayında 22-23 mahallemizde iftar etmiştik. İftar edemediğimiz mahallerimizden biride burasıydı. Bu sene, hamdolsun beraber iftar etmiş olduk. Cenabı Allaha ne kadar Hamd etsek şükretsek az, bize Müslüman olma zevkini tattırdığı için. Ramazan - ı Şerifin ayrı bir güzelliği, ayrı özelliği var. Bugün bu sofra bir araya gelmiş olduk. Bir araya gelerek bir kâse çorba içmek, bir lokma ekmek yemekten amacımız ramazanın bu manevi havasını birlikte yaşamak için. Belki yaz aylarında yoğun iş temposu nedeniyle komşunuzla, akrabanızla bir araya gelerek iftar edemediniz. Belki bir araya gelememenin de üzüntüsü var içinizde. Ama belediye olarak, belediye başkanı olarak sizleri bir araya getirmenin ben doğrusu hazzını yaşıyorum. Bir araya gelmekte ki amacımız kardeşlik duygularını ,yardımlaşma duygumuzu öne çıkartılması diye düşünüyorum. Bir belediye olarak eskiden burası tabi bir köydü, köy tüzel kişiliği vardı. Ama bundan sonra belediyemize bağlı mahalle olmuş oldu. Sağ olsun ben muhtarıma da teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Kendisi ile zaman zaman bize geliyor, dertleşiyoruz. Mahallemizde gerekli olan ihtiyaçları da beraber istişare ediyoruz. Muhtarımızla tabi iftarı beklerken de muhabbet ettik. İhtiyacımız var ise tabi bu fakirlik anlamında, ihtiyacı olan bir kimse varsa , aç ve açıksa muhtarım Allah senden sorsun, bir de benden sorsun diyorum. Tabi burada hiçbir aç ve açıkta olmaması esas. Belediyenin görevlerinden bir tanesi de sadece kilitli taşı döşemek, kaldırım yapmak değil. Görevlerimizden bir tanesi de bizim insanlarımızla hemhal olmak. Belediye başkanının en büyük özelliklerinden bir tanesi de halkın haliyle derdiyle dertlenmek, halkın iyi gününde kötü gününde yanında olmak diye düşünüyorum. İnşaallah her zaman da muhtarımızın yanındayız. Biz burada iş makinamızla personelimizle üç günümüzü verecek olsak, yapamayacağımız altından kalkamayacağımız hiçbir hizmette yok. İnşaallah buradaki metruk binalarımızı almıştık. Yapacağımız başka türlü hizmetlerimiz de olursa ben canla baş üstüne hazırım. Muhtarımızla el ele vererek yapar, ihtiyaçlarınızı gidermiş oluruz. Cenabı Allah gönlünüzü yapsın, bizleri de dualarınızla hayırlı işler yaptırsın. İnşallah hep güzellikler görelim. Cenabı Allah huzurumuzu bozmasın. Gerek mahallemiz de gerek ilçemiz de gerekse Kayseri’ mizde ve Türkiye de İslam coğrafyasında kardeşlerimize barış getirsin, huzur getirsin.” diye konuştu.
İftar sonrası, cemaatle birlikte akşam namazı kılan Başkan Esat Öztürk, namaz sonrasında vatandaşlara çay ikramında bulunarak, onların sorunlarını dinledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!