Yahu ölmeyin Allah aşkına!

Güncelleme Tarihi:

Yahu ölmeyin Allah aşkına
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2005 18:17

Gazeteciliğin yarını olmaz, haber geldi mi kullanacaksın, aklına geldi mi yazacaksın, sonradan ‘Ah ulan ah Hayrettin!..’ demenin faydası yok. Yetkililer ‘Bursa’da lodos fırtınası bekleniyor, kömür sobası kullanan vatandaşlarımız dikkatli olsunlar’ diye uyarınca, hemen aklıma geldi: ‘Bursa’da kömür sobası kurbanı’ haberlerini yapıp hazır tutalım, isim yerlerini boş bırakalım...’ diye yazacaktım. Keşke yazsaymışım...

En son önüme gelen not “Bursa’da lodos sebebiyle kömürden zehirlenen 3 kişi öldü, 72 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı” diyordu. Korkarım artmıştır!

İnanır mısınız, aklım almıyor!

Bir yandan rakıdan zehirlenmeler devam ediyor. Gazeteler, televizyonlar Allah’ın günü zehirli rakıdan bahsediyor, her gün ölüm haberleri veriliyor, ama yine millet içmeye ve ölmeye devam ediyor.

Ölmeye bu kadar kararlı bir milletin önüne geçmek zor elbet, bu arada NİHAYET yöneticiler 70’lik Yenirakıları toplatmaya karar vermiş diye duydum.

Hadi rakıdan ölenler, hastanelerde yatanlar, bu haberler çıkmadan önce zehirli rakıları almıştı, içmişti diyelim, yani bile bile değil...

Peki Bursa’da kömürden ölenlere ne demeli?

Uyaran olmadı demeyin sakın, ben en az 3-4 gazetede okudum, haberlerde dinledim...

Şimdi, bütün bu ikazlara rağmen, insanlarımız hâlâ lodosta kömür sobasından zehirlenip ölebiliyor, çocuk çocuk hastanelik olabiliyorsa (şofben ölümleri için de aynı şey söylenebilir), 2 ihtimal var:

(a) Millet olarak biz eblehiz, işittğimizi-okuduğumuzu anlamıyoruz ... ki büyük kusurlarımız vardır, evet, ama uyanıklık konusunda maşallah kimse elimize su dökemez, aptal hiç değilizdir!

(b) Yahut da, televizyonlardaki, radyodaki haberleri dinlemeyen, gazete okumayan, yani etraflarında ne olup bittiğini bilme ihtiyacı bile duymayan binlerce, yüz binlerce insan yaşıyor aramızda.

Bu da, en az (a) şıkkı kadar korkutucu!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!