Yağmurdereli son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Yağmurdereli son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2008 07:21

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden AKP İstanbul Milletvekili, yapımcı ve sanatçı Osman Yağmurdereli son yolculuğuna göz yaşlarıyla uğurlandı.

Haberin Devamı

ANISI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLDİLER

AKM'deki törenden fotoğraflar...

YAĞMURDERELİ FATİH CAMİ'NDEN BÖYLE UĞURLANDI...

YAĞMURDERELİ'NİN GÖRÜNTÜLERİ AĞLATTI

FOTOĞRAFLARLA OSMAN YAĞMURDERELİ

ACI HABERİ DUYAN HASTANEYE KOŞTU

Yağmurdereli için ilk tören, kendisi için özel olarak açılan Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ismin katıldığı törende, önce Yağmurdereli’nin özgeçmişi okundu, ardından sanat ve siyaset yaşamını içeren barkovizyon gösterisi sunuldu.

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada yaptığı konuşmada “Hepimiz çok üzgünüz” diyerek, ölümün herkes için kaçınılmaz olduğunu, önemli olanın bu yolculuğa çıkarken arkada ne bırakıldığını ifade etti. Osman Yağmurdereli’nin arkasında çok güzel şeyler bıraktığını söyleyen Günay, “Her zaman sevgiyle, saygıyla, coşkuyla özlemle anılacağı, sadece buradaki konuşmalardan değil bütün yaşamıyla hepimiz tarafından bilinen bir gerçek” dedi.

Haberin Devamı

Sanat hayatında Yağmurdereli’yi yakından tanıyanların, çok güzel şeyler söylediklerini, siyasetin ise onun için, içinde uzun yıllar belki özlemini duyduğunu yeni bir başlangıç olduğunu kaydeden Günay şöyle konuştu:

“Ve hepimiz çok inanmıştık ki sanatta biriktirdiklerini, toplumla sanat aracılığı ile kurduğu bağdan öğrendiklerini, deneyimlerini siyasetin ihtiyacı olan bir alanda çok güzellikle aktarabilecek, anlatabilecekti. Hoşgörüyle, güler yüzle, sabırla, tahammülle siyaset yapılmasını, sadece kavga edilmemesini, barışla, dostlukla siyaset yapılmasını hepimize bütün topluma öğretmek konusunda çok yaralı olacaktı. Siyasette tam bir yıllık bir deneyim yaşabildi, bu bir yıl içinde 55 yılda sanatta yaptıklarına benzer güzelliklerle gerçekten örnek oldu. Parlamento arka sıralarının arkasında hep güler yüzle, hafif bir tebessümle, her şeyi anlamaya çalışan bir tevekkülle oturduğunu hatırlıyorum. Hepimiz öyle hatırlayacağız. ‘Bu kadar sevenim varsa ölmeyeceğim’ diyordu, bence ölmedi.”

Haberin Devamı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak da, kendisinin Yağmurdereli’yi en eski tanıyanlardan biri olduğunu belirterek, Yağmurdereli’nin büyük siyasetçileri izleyerek yaşadığını, örnek, önemli, değerli bir insan olduğunu söyledi. Özak, “Osman, Trabzon, Rize nereye giderse gitsin çok alkış alan bir insandı. Parlamento da çok güzel şeyler yapmak istiyordu. Osman, güler yüzlü, hoşgörülü, mütevazi ve hayırsever bir insandı. Osman cennetin en güzel tarafına gidecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ise ”sevilmek, sevmekten geçer” diyen Yağmurdereli’nin sanat dünyasında zaten sevildiğini, kısa zamanda siyasete de adapte olarak, siyasette de sevildiğini savundu.

Haberin Devamı

Yağmurdereli’nin sanatçı dostu Erol Evgin ise duygularını “İnsan ilişkilerinde çok güçlü biriydi, çok iyi bir yapımcıydı. En önemli özelliği hiç bitmeyen neşesiydi. En zor durumlarda bile bir espri yapar, bizi de neşelendirirdi. Ölümü büyük bir şok oldu hepimiz için. Bir dostumuzu, değerli bir sanatçı arkadaşı, Türk milletinin çok sevdiği bir sanatçıyı yitirdik. Türk milletinin başı sağ olsun” sözleriyle dile getirdi. Konuşmaların ardından, tüm salon Yağmurdereli’nin sahnede duran naşına çiçekler koyarak saygı geçişinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!