Yağmur sürprizi

Nişantaşım Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Nişantaşı’nın En İyileri Ödül Töreni önceki akşam SuAda’da yapıldı.

Dernek Başkanı Meral Kozakçıoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı geceye, İstanbul Valisi Muamer Güler’in eşi Neval Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın eşi Hülya Cerrah, Gülay Kamaz, Muharrem-Ayşegül Toplusoy’un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. 22 farklı firmanın ödül aldığı gecede davetliler, Fatih Ürek’in şarkılarıyla eğlendi. Açık havada yapılan gece, aniden bastıran yağmur nedeniyle erken bitirildi.

Meyra’yla her cuma

Genç şarkıcı Meyra, bundan böyle her cuma, Les Ottomans Otel’in içindeki Q Jazz Bar’da sahneye çıkacak. Nisan ayında Q Jazz’da sahneye çıkarak beğeni toplayan Meyra, gördüğü yoğun ilgi üzerine bu kez bambaşka bir programla müzikseverlerin karşısında olacak. Eğitimini Türk müziği üzerine tamamlayıp, ardından Amerika’da akademik opera şan eğitimi alan Meyra, Q Jazz’daki bu özel gecelerde aryalardan Türk Sanat Müziği’ne, türkülerden nostaljik parçalara uzanan geniş bir repertuvarla konuklara seslenecek.

Nostaljik DVD

80’li yılların beğenilen dizisi "Kara Şimşek" ve Peter Fulk’un hayat verdiği "Komiser Kolombo"nun en iyi bölümlerinin DVD’si çıktı. DVD’de "Kara Şimşek"in TRT’de yayınlandığı dönemdeki unutulmaz seslendirmeleri de yer alıyor. 1971’den itibaren aralıksız yedi sezon boyunca, tüm dünyada en çok seyredilen diziler arasında yer alan "Komiser Kolombo"nun DVD’sinde ise, "Ransom for a Dead Man", "The Most Crucial Game" ve "Short Fuse" adlı maceralar yer alıyor.

Müthiş bir şovla geliyorum

Nükhet Duru, yarın akşamdan itibaren her cuma Bostancı Sahilyolu’ndaki Nanna Restaurant’da sevenleriyle buluşacak. Çok heyecanlı olduğunu ve bunun sıradan sahne programlarına benzemediğini söyleyen sanatçı, "Yaz aylarında İstanbul’da kalacağım. Sevenlerimle birlikte Nanna’da keyifli geceler yaşayacağız. Çok hoş ve şiirsel bir bahçede vereceğiz konserlerimizi" dedi.

Portekiz’de büyük ilgi

"Troya" belgeseli, Portekiz’de düzenlenen Festroia Uluslararası Film Festivali’nde özel bir gösterimle sinemaseverlerle buluştu. TÜRSAK Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ve Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle çekilen ve 2005 yılında kaybettiğimiz Troya Kazı Başkanı Manfred Korfmann’ın genel danışmanlığını yaptığı "Troya", 4 Haziran’da Portekiz Uluslararası Film Festivali’nde özel bir gösterimle Portekiz’li sinemaseverlerle buluştu. Yarışma dışı özel bir etkinlik çerçevesinde gösterilen belgesele ilgi çok büyüktü.

Çikolatadan elbise

Ünlü giyim firması Roman, Suadiye şubesini önceki gün bir davetle açtı. İş ve sosyete dünyasının katıldığı mağaza açılışında, cansız mankenin üzerine yapılan çikolatadan kıyafet, davetlilerin büyük ilgisini çekti. Roman mağazası sahibi Turgut Toplusoy ile eşi Suzan Toplusoy’un davetlileri kapıda karşıladığı açılışa, Abdullah Kiğılı, Ertekin Dinçay gibi ünlü simalar katıldı. Açılışta, podyumların ünlü mankenlerinden Sedef Avcı ve Ahu Yağtu da, 2007 ilkbahar-yaz kreasyonlarını mini bir defileyle tanıttı.

Suşici yeniden davetlerde

Mori-Sushi restoranın sahiplerinden Ari Duek’in, ortağı Emre Muratoğlu’nun eşi İrem Tuncalı’yla yaşadığı yasak ilişki "Suşi skandalı" olarak geçtiğimiz yaza damgasını vurmuş, Muratoğlu da skandalın ardından tek celsede İrem Tuncalı’dan boşanmıştı. Yaklaşık iki yıldır davetlere katılmayan Muratoğlu, önceki akşam SuAda’da yapılan Nişantaşım Derneği’nin ödül gecesine yanında kadın arkadaşıyla katıldı. Adının Nagihan Rumelioğlu olduğu öğrenilen kadınla aynı masayı paylaşan Muratoğlu, soruları yanıtsız bıraktı. Muratoğlu’nun, bir firmada üst düzey yöneticilik yapan Rumelioğlu’yla ciddi ilişki içinde olduğu ve evlilik yolunda ilerlediği de davet boyunca konuşuldu.

Efsanevi otomobiller müzayedeye çıkıyor

Antik A.Ş.’nin 9 Haziran’da Lütfi Kırdar’da düzenleyeceği 2. Klasik Otomobil Müzayedesi’nde birbirinden değerli otomobiller satışa sunulacak. Otomobil meraklıları için bir şölen niteliğindeki müzayedede Cadillac, Chevrolet, Mercedes, Ford, Oldmosbile, Dodge, Chrysler, MG, Plymouth, Porsche ve Jaguar gibi çok önemli araçlar bulunuyor. Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam’ın yöneteceği müzayedede satışa çıkacak olan araçlar, 9 Haziran’a kadar Lütfi Kırdar’da görülebilir.

Kadın ressamlar

İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Platformu, birbirinden farklı eserleriyle ön plana çıkan birçok sanatçının eserlerini ağırlıyor. Beyoğlu Odakule yanında bulunan mekanda Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu’nda eğitim gören birçok kadının resim çalışmaları 14 Haziran’a kadar sergilenecek. Özellikle İstanbul’u farklı bakış açılarıyla resmeden kadınlar, farklı mesleklerine rağmen bu sergiyle hobi olarak başladıkları işi artık profesyonel olarak da devam edebileceklerini gösteriyorlar.

İsmet’in Yeri

İstanbul’un sevilen balık restoranlarından Antik-İsmet’in Yeri, 20 yıllık iş deneyimiyle müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Sanat dünyasının yakından tanıdığı İsmet Şen’in işletmeciliğini üstlendiği, Büyükçekmece’de geniş bir alana kurulu restoran, yenilenen dekorasyonuyla yaz sezonunu açtı. Büyükçekmece’deki sahil şeridinde hizmet veren İsmet’in Yeri’nde, çocuklu aileler için büyük bahçede oyun parkı da hizmete girdi.

Yazarın Tüm Yazıları