Yağmur altında Uğur Mumcu'yu andılar

Güncelleme Tarihi:

Yağmur altında Uğur Mumcuyu andılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 17:23

Yağmur altında Uğur Mumcu'yu andılar

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24'üncü yıldönümünde

yağmurla rağmen liman içindeki Atatürk anıtı önünde anıldı.

Küçükkuyu Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen Uğur Mumcu'yu anma töreni, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Dernek üyeleri ellerinde "Hayır" yazılı dövizler ve bugünkü Cumhuriyet gazeteleri ile törene katıldı.

Törende CHP'li Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Uğur Mumcu'nun araştıran, soran, bulup çıkaran ve bulduklarını sentezleyen çok farklı bir gazeteci olduğunu söyledi. Mumcu'nun Abdi İpekçi cinayetinden, Papa suikastına, derin devlet ilişlerinden PKK terör örgütünün bağlantılarına kadar pek çok konuyu araştırdığını kaydeden Balkan sözlerine şöyle devam etti:

"Yabancı istihbarat teşkilatlarına işaret edildi. Ama hala pek çok nokta karanlık. Fakat Uğur Mumcu neden öldürüldü sorusunun cevabını bulmadan Türkiye'de neler yaşandığını ortaya çıkaramazsınız. Hangi süreçlerden geçti, tam olarak anlayamazsınız. O nedenle Uğur Mumcu suikastının aydınlatılması hala büyük bir ödev olarak önümüzde duruyor. Ama er ya da geç başka Uğur Mumcular çıkacak. Ondan aldıkları cesaretle karanlıkları aydınlatacaklar."

Tören, Atatürk anıtına Cumhuriyet gazeteleri ve kırmızı karanfiller bırakılması ile sona erdi.

Dilara ERDİNÇ / Ayvacık (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!