Yağmur altında kurtuluş coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Yağmur altında kurtuluş coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 10:20

Yağmur altında kurtuluş coşkusu

Haberin Devamı

 

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü yağmura rağmen coşkuyla kutlandı.

Büyük Taarruz'da Yunan ordusunu bozguna uğratan Türk ordusunun, düşman işgalinden ilk kurtardığı şehir Afyonkarahisar'da, kurtuluş coşkusu yağmura rağmen doyasıya yaşandı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kocatepe'nin ardından Başkomutanlık Karargahı olarak kullandığı Zafer Müzesi önünde gerçekleştirilen kurtuluş töreni protokol mensuplarının müzeyi ziyaretiyle başladı.

İçinde Türk bayrakları bulunan top atışıyla başlayan kutlama töreninde, bayraklar üzerlerindeki paraşütlerle süzülerek Anıtpark çevresine indi. Törene Vali Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ak Partili Hatice Özkal ve Ali Özkaya, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve askeri personel ile Afyonkarahisarlılar katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar'ın kurtuluşunu tebrik ettiği mesajın okunduğu kurtuluş töreninde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'ın Türk İstiklal savaşında unutulmaz bir yere sahip olduğunu söyledi. Zafer ruhunun önemine değinen Başkan Çoban, "Bu topraklar, küllerinden yeniden doğanların vatanıdır. Her şeyin tükendiği noktada, kahramanlık destanlarının yazıldığı topraklardır. Bir milletin şahlandığı, varoluş mücadelesinin ne olduğunu en iyi bilenlerin memleketidir" dedi.

Zafer Haftası kapsamında Uluslararası 15'inci Zafer Halk Oyunları Festivali'ne katılmak üzere gelen halk oyunları ekiplerinden Söke Belediyesi ve Zonguldak Halay Horon Derneği birer gösteri gerçekleştirdi. Yunan işgalini yaşatan Söke Belediyesi ekibinin gösterisi ilgi çekerken, Yunan askerlerini oynayan oyuncuların, yerlere savurduğu Türk kızları ve kurtarılmaları izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Kurtuluş törenlerinde başlayan yağmur ise vatandaşların tören coşkusunu yaşamasını engellemedi. Kucağındaki çocuğu ile kaldırıma oturarak kurtuluşu kutlamasını izleyen bir kadını yanındaki şemsiyeli iki kız yağmurdan korudu. Bir ellerinde şemsiye diğerinde Türk bayraklarıyla kurtuluşu kutlayan Afyonkarahisarlılar, Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı'nın seslendirdiği marşlarla zafer sevincini yaşadı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!