Yağlı saçlar için özel bir karışım

Merhaba Suna Hanım, benim sorunum saçımın aşırı derecede yağlanması ve karma yapıda bir cildimin olması...

Bana ne tavsiye edersiniz? Yüzümü hangi sabunla temizlemeliyim? Evde hazırlayabileceğim bir maske tarif etmeniz mümkün mü?

Tarkan CAN

Saç tipinize uygun sulandırılmış şampuanla her gün saçınızı yıkayın. Ayrıca her gün taze olarak bir tutam biberiye, ısırgan otu ve naneyi çay gibi demleyip süzün. İçine çeyrek limon sıktıktan sonra bunu saç diplerine sürün. Cildinizi de zeytinyağlı sabunla yıkayın. Evde hazırlayabileceğiniz maske de sormuşsunuz; bir çay kaşığı toz kil, bir çay kaşığı portakal, hindistancevizi yağı, çeyrek limon suyunu karıştırıp, bu karışımı cildinize sürün. 20 dakika kadar beklettikten sonra önce ılık, ardından soğuk su ile yıkayıp temizleyin.

Selülite karşı deniz tuzu masajı

Suna Hanım, benim cildim aşırı yağlı. Bununla birlikte siyah noktalar da arttı. Sizin tabirinizle porselen gibi bir cilde nasıl sahip olurum? Bir de deniz tuzunun selülite iyi geldiğini ve vücudu incelttiğini duydum. Acaba deniz tuzu nasıl kullanılır? á Egoos

Yağlı cilt, beslenme düzeninize bağlı olabilir. Bu nedenle öncelikle yağlı şarküteri ürünlerinden uzak durun. Selülite gelince; tabii ki deniz tuzunun faydası var. Önce elinizi susam yağına, ardından deniz tuzuna batırıp vücudunuza masaj yaparak faydasını görebilirsiniz. Etkisini görmeniz için her gün olmasa da en az haftada bir bu uygulamayı yapmanız gerek.

Lahana yaprağı varisin düşmanı

Suna Hanım, bacaklarımda çok fazla kılcal damar var. Bunların bu kadar belli olmaması için ne yapabilirim acaba?  İnci Kefeli

İnci Hanım, mutlaka yürüş yapın ve dar çoraplar giymekten kaçının. Ayrıca zaman zaman ayaklarınızı hafifçe yukarı kaldırıp, masaj yaptırın. Haftada bir gün, gece yatarken varisli bölgelere haşlanmış lahana yaprakları sarmak da iyi gelir. Son olarak; asla hazmı zor olan yiyecekler yemeyin.
Yazarın Tüm Yazıları