Yağlı boyayla stres atıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yağlı boyayla stres atıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 16:07

Yağlı boyayla stres atıyorlar

Haberin Devamı

MANİSA'nın Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bu yıl ilk defa açılan yağlı boya resim kursunda, emekliler ve ev hanımları resim yaparak hem stres atıyor hem de resimdeki yeteneklerini geliştiriyor.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi bünyesine vatandaşlardan gelen talep üzerine bu yıl ilk defa yağlı boya resim kursu açıldı. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, yoğun talep üzerine açtıkları kursun haftanın 5 günü 5 saat olmak üzere toplam 380 saat olduğunu ve kasım ayı başında başladığını dile getirdi.

Kursa emekli ve ev hanımından oluşan 12 kişinin katıldığını belirten Kanca, taleplerin devam ettiğini ve ikinci bir sınıf daha açmayı planladıklarını söyledi.

"HAYATLARINA RENK KATTI"

Yağlı boya resim kursunu veren görsel sanatlar öğretmeni Ayşen Gençoğlu, resimle emeklilerin ve ev hanımlarının stresli hayatlarına renk kattıklarını dile getirdi. Resim yapmanın insanın ruh halini olumlu yönde etkilediğini dile getiren Gençoğlu, "Yağlı boya yaparak ev hanımlarımız evdeki streslerini üzerlerinden atarken, emekli olan vatandaşlarımız ise boş zamanlarını değerlendiriyor. Ayrıca dış dünyadan biraz uzak durarak, kendi iç dünyalarını tablolara yansıtıyorlar. Şu anda kursiyerlerimiz yeni yeni yağlı boya tablo yapmayı öğreniyorlar. İnanıyorum ki kurs sonunda her biri yağlı boya sanatçısı haline gelecekler. Ayrıca kursta yapılan yağlı boyu resimleri, bir sergi açarak tüm Manisalılar ile paylaşacağız" diye konuştu.

Kursa katılan emekli öğretmen Hayati Adıgüzel, "İlkokul zamanımda resimle uğraşıyordum. Sonra emekli olana kadar ara verdim. Şimdi ara verdiğim resim çalışmasına tekrar başladım. Emeklilikteki boş vakitlerimi kahve köşelerinde geçirmek yerine sanatla değerlendirmek beni daha çok mutlu ediyor. Tüm emeklilerin bir sanatla uğraşması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Ev hanımı Meral Erbakan ise, evin stresini resim kursunda attığını dile getirerek, "Evdeki bulaşık, çamaşır, yemek gibi stresini birkaç bile olsa resim kursunda yağlı boya tablolar yaparak atıyorum. İçimdeki doğa sevgisini tablolara yansıtıyorum" dedi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!