Yağlara yan etkisiz çözüm

Güncelleme Tarihi:

Yağlara yan etkisiz çözüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 17:27

Fazla yağların alınmasında uygulanan liposuction yönteminin yan etkileri, bu yeni yöntemle en aza indiriliyor.

Haberin Devamı

Liposuction uygulamaları sonrasında görülen ağrı, şişlik, morarma gibi olumsuz etkiler “vaser liposelection” uygulamasıyla “yakınma nedeni” olmaktan çıkarılıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan Vaser Liposelection yöntemi ile hastaların vücutta biriken fazla yağ dokularından daha kısa bir sürede kurtulabileceğini söyledi.

Vaser Liposelection’in ağrı, şişlik ve morluk gibi yan etkileri minimum seviyeye indiren yeni bir teknoloji olduğunu belirten Karacaoğlan, “Hasta, operasyondan sonra, şişlik, morluk gibi yan sonuçların görülmesi minimum düzeye indiği için daha kısa sürede işinin başına dönebiliyor” dedi.

Vaser Liposelection nedir

Üçüncü kuşak bir ultrasonic liposuction yöntemi olan Vaser Liposelection yeni bir teknoloji. Modern teknolojinin ürettiği bu sistemin temel ilkesi; ultrasonik bir teknolojiyle yani ses dalgalarıyla seçilen yağ dokularını parçalayarak ayrıştırmak ve vücuttan almak. Bu yöntem sayesinde, alınacak yağ seçildiği için bölgedeki diğer dokulara zarar vermeden operasyon tamamlanıyor ve gözle görünür bir incelme sağlanıyor.

3 aşamalı

Haberin Devamı

Sistem üç aşamada gerçekleştiriyor: Önce bölgeye sıvı veriliyor, ikinci adımda ses dalgalarıyla alınacak yağ dokuları seçilip parçalanıyor, son adımda da parçalanan yağ, verilen sıvı içinde vücuttan alınıyor. Bu sistemin en önemli özelliği yağın seçilmesi ve ayrıştırılması.

Yöntemin klasik liposuction yönteminden farkı, özellikle yağ dokusu üzerinde daha etkili. Bu nedenle operasyon sırasında, çevre bağ dokular ve damarsal yapılar klasik yöntemlere göre daha az hasar görür. Ameliyat sonrası hastada şişlik, morluk ve ağrı daha az oluşur.

İyileşme süresi

Hasta, operasyondan sonra, şişlik, morluk gibi yan sonuçların görülmesi minimum düzeye indiği için daha kısa sürede günlük yaşantısına döner.

Yöntem karın, bel, meme, bacak içleri, çene altı ve yanak gibi bölgelerde rahatlıkla uygulanabiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!