Yağıştan etkilenen evlerin zararları ödenecek

Güncelleme Tarihi:

Yağıştan etkilenen evlerin zararları ödenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 16:45

Yağıştan etkilenen evlerin zararları ödenecek

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta 3 gündür etkili olan sağanak sonrasında su baskınları yaşanan 2 mahalledeki evleri ziyaret eden Belediye Başkanı Sami Aydın, zararların karşılanacağını söyledi.
Sağanak nedeniyle Şeyhşamil ve Alibaba gece kondu bölgelerinde bulunan bazı evlerin bodrum katlarında su taşması meydana geldi. Müstakil evlerde oluşan sel nedeniyle zabıta ekipleri tutanak tutarak hasar tespit çalışması gerçekleştirdi. Bugünde Belediye Başkanı Sami Aydın sağanak nedeni ile su baskınları yaşanan mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Aydın evlerin düşük kotta bulunduğunu belirterek, "Alanda yağmur suyu hattı çalışmasının 15 gün önce başlamasına rağmen çalışmamız tamamlanamadı. Bu yıl bu çalışmalarımız tamamlanacak ve bu mahallemizde böyle bir sorunla bir daha karşılaşmayız. Zarar tespit çalışmaları devam diyor, vatandaşımızın zararı karşılanacak kimse mağdur olmayacak" ifadesini kullandı.
Mahalle sakinleri ise belediyenin en kısa zamanda olaylara müdahale ettiklerini belirterek, Başkan Aydın'a ve gece gündüz kendileriyle çalışan belediye personellerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!