Yağ yakımını destekleyen yiyecekler

Güncelleme Tarihi:

Yağ yakımını destekleyen yiyecekler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 10:18

Ne kadar diyet yapsanız da istediğiniz kiloya bir türlü kavuşamıyor musunuz? Nedeni metabolizmanızın yavaş çalışması olabilir. İşte metabolizmanızı ateşleyecek ve yağ yakımını hızlandıracak süper besinler...

Haberin Devamı

Kilo vermek veya formunuzu korumak için sağlıklı beslenmeniz şart. Ancak ne kadar spor ve diyet yapsanız da bazen kilo verme hızınız yavaşlayabilir. Metabolizmanızın yavaş çalışması ve doğru besinleri tüketmemeniz bunun en önemli nedeni. Diyetinize doğru yiyecekleri aldığınız zaman kilo verme hızınızın ne kadar arttığını görebilirsiniz.

İşte istediğiniz forma kavuşmak için yağ yakımınızı hızlandıran müthiş yiyecekler...

Yağ yakımını destekleyen yiyecekler

1. Tarçın

Tarçın kan şekeri seviyenizi düzenler. Daha az yemek yeme isteği uyandırır. Tatlı isteğinin azalmasını sağlar. Günde bir çay kaşığı tarçını tüketmek kilo vermenizi olumlu yönde etkiler.

Haberin Devamı

2. Badem

Protein ve lif kaynağı olan bademi ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Tokluk hissini artırır, bel ve karın bölgesindeki yağların erimesinde çok etkilidir. Mucizevi olan bu kuru yemişi her gün bir avuç tüketebilirsiniz.

3. Avokado

Avokado tokluk hissi yaratır. Sindirim sistemini düzenler. Karın bölgesinde biriken yağların erimesinde etkilidir.

4. Greyfurt

Yağ yakımında en etkili meyvelerin başında greyfurt gelir. Yağ yakıcı hormonları harekete geçirerek daha hızlı kilo vermenizi sağlar. Yapılan araştırmalar greyfurt yiyen kişilerin bel bölgesinden daha kolay bir şekilde kilo verdiğini kanıtlamıştır.

Yağ yakımını destekleyen yiyecekler

5. Domates

İçerisinde bulunan beta-karoten ve likopen maddeleri sayesinde yağ yakımında oldukça etkilidir. Kalorisi düşük ve lif açısından çok zengin olan domatesi sofranızdan eksik etmeyin.

6. Yeşil Mercimek

Protein ve karbonhidrat açısından çok zengin olan yeşil mercimek en önemli baklagillerden biridir. Uzun süre tokluk hissi uyandıran yeşil mercimeği çorba ve salatalarınızda kullanabilirsiniz.

7. Somon

Omega-3 yönünden oldukça zengin olan somon, yağlı balıklar arasında yer alır. Yağ yakımını hızlandırmak için haftada iki kere somon tüketmelisiniz.

8. Kinoa

Haberin Devamı

Son zamanlarda çok popüler olan kinoa, glutensiz ve protein içeren bir besindir. İçerisinde yağ yakımında etkili olan amino asit bileşenleri içerir. Kinoa ile lezzet dolusu ve sağlıklı yemekler yapabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!