YADES projesiyle yaşlılara her türlü hizmet veriliyor

Güncelleme Tarihi:

YADES projesiyle yaşlılara her türlü hizmet veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 16:24

YADES projesiyle yaşlılara her türlü hizmet veriliyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi, Evde Sosyal Destek Hizmeti Yaşlı Destek Programı (YADES) projesi kapsamında yaşlılara her türlü hizmeti vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplumun her kesiminin çok daha huzurlu ve rahat yaşamalarını temin etmek için gece gündüz çalıştıklarını ve ihtiyaç duyan herkesin yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirtti. İnsan odaklı belediyecilikte Türkiye’ye örnek projeleri uyguladıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, YADES projesinin de bu anlamda önemli hizmetler verdiğini söyledi. YADES Projesiyle Kayseri’de yaşayan 65 yaş ve üzeri yaşlılara evlerinde destek hizmeti verildiğini ifade eden Başkan Çelik, “Yaşlılarımızın mutlu ve huzurlu bir yaşlılık dönemi geçirmesini sağlamak projemizin temel hedefidir. Proje çerçevesinde yaşlılarımızın kişisel temizlik ve bakımları, evlerinin genel temizliği, evlerdeki basit tadilat ve onarım işleri Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor. Ayrıca ihtiyaç duyan yaşlılarımızın sağlık kuruluşlarına hasta nakil aracı ile ulaştırılmasını sağlıyor ve yine ihtiyaç duyan yaşlılarımıza akülü araç veriyoruz. Bunlarla birlikte yaşlılarımıza yönelik rehberlik, danışmanlık, sosyal ve psikolojik destek hizmeti de sunuyoruz” dedi.

İki aylık sürede yaklaşık 400 yaşlıya ihtiyaç duydukları hizmetlerin sunulduğunu dile getiren Çelik, YADES ve benzer projelerle alınan hayır duasının her şeyden değerli olduğunu belirtti.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!