Yabancıya sınır kime yarıyor?

Güncelleme Tarihi:

Yabancıya sınır kime yarıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 22:28

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı futbolcu sayısına getirdiği sınırlama dört büyüklerden en çok Galatasaray ile Trabzonspor’un hesaplarını alt üst edecek.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yabancı futbolcu kontenjanına dair aldığı ‘6-0-4’ kararı tartışma yarattı. Fenerbahçe, yeni uygulamaya destek verirken G.Saray Başkanı Ünal Aysal, karar değişmezse TFF’nin gideceğini söyledi. Kulüpler, yerli oyuncuların fiyatı artacağı için de sınırlamaya karşı.

ALPER POTUK ASLAN’IN HESAPLARINI BOZDU

Peki geçen sezon Fenerbahçe “Yabancı sınırlaması kaldırılsın”, Galatasaray ise “Hayır” derken bu sezon ne oldu da roller değişti? Bunun aslında tek bir yanıtı var: Alper Potuk!.. Eskişehirspor’dan Fenerbahçe’ye gelen Potuk, bu sezon transferin en kritik ismiydi. Genç futbolcuyu Galatasaray alsaydı bugün bambaşka konuşuyor olabilirdi. Aslan orta alanda direkt oynayabilecek bir yabancı almak zorunda. Bu da kontenjanı zorlayacak.
Sonuç: Bu karar Galatasaray’a kesinlikle yaramıyor.

Haberin Devamı

KANARYA PLANLAMASINI ÇOKTAN YAPMIŞTI

Fenerbahçe, sarı kırmızılılara benzer bir durum olsa da, Alper Potuk’un gelmesinden sonra eli rahatlamış durumda. Sarı lacivertlilerde Bruno Alves, Meireles, Kuyt ve Sow, forması garanti olan yabancılar. Diğer her mevkide bir yerli alternatif var. Şu anda yabancı sayısı 11 olsa da Cristian, Yobo, Krasiç ve Stoch’un takımdan ayrılmaları an meselesi. Kanarya’nın az 2 yabancı oyuncu gönderecek,
Sonuç: Bu karar Fenerbahçe’ye yarıyor.

YENİDEN YAPILANAN KARTAL’IN İŞİNE GELİR

BEŞİKTAŞ’ta Fernandes ve Sivok dışında yeri garantide olan yabancı yok. Önder Özen’in göreve gelişiyle gelecek vaadeden isimlere yönelen ve özkaynağı yeniden devreye sokmak isteyen Kartal için 6-0-4 kararı olumlu görünüyor. Yeniden bir yapılanma hamlesi başlatan Kara Kartal için TFF kararı itici güç bile olabilir.
Sonuç : Bu karar Beşik-taş’a yarıyor.

Her şey Milli Takım için

Yabancı oyuncu kontenjanı konusunda Türkiye yıllardır bir kısır döngü içerisinde. Özellikle Milli Takım’ın performansına göre bu konu gündeme taşınıyor. 2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde ortaya konulan başarısız tablo ve mevcut teknik kadronun da talepleri doğrultusunda TFF, yabancıda tasarrufa gidilmesini sağladı.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’UN BAŞI AĞRIYACAK

Trabzonspor’da 12 yabancısı var ve bu nedenle sıkıntı yaşayacak. En az ikisini göndermek zorunda olan Trabzon, yeniden yabancı oyuncu transferi yapmak istemesi durumunda mevcut kadroda boşluk yaratması gerekiyor.
Yabancılarla görüşecek teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, takımda düşünülmeyen ve ayrılmak isteyenlere kolaylık sağlayacak. Kendisine kulüp arayan Sol Bamba’nın dışında Colman, Emerson ve Janko’nun da takımdan ayrılacağına artık kesin gözüyle bakılıyor. Tonic Jebrin’i ise geçen sene olduğu gibi 1461 Trabzonspor’a kiralayacak olan yönetim yabancı oyuncu konusunda yaşanan bu sıkıntıyı gidermek için yoğun mesai harcayacak.  Sonuç: Bu karar Trabzonspor’un işine gelmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!