Yabancıya çok para veriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yabancıya çok para veriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 01:20

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’dan acı tespit: “Türkiye’ye kaliteli yabancı futbolcular da geliyor ama var olan bu mantaliteyle bir süre sonra onların performansları da düşüyor.”

Haberin Devamı

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türkiye’de yabancı futbolculara gereğinden fazla para verildiğini söyledi. Futbol, basketbol ve voleybolda milli takımlarımızın patronları Abdullah Avcı, Orhun Ene ve Marco Aurelio Motta, Çamlıca Bilfen Okulları’nda söyleşiye katıldı. Türkiye’de forma giyen yabancı futbolculara Avrupa’daki standartların çok üzerinde paralar ödendiğini belirten Avcı, “Türkiye’den yurt dışına bir tek Arda gitmiş. Oradan bize ise birçok oyuncu gelmiş. Gelenlere 230 milyon Euro ödemişiz. Bu hem Türk ekonomisine büyük zarar veriyor, hem de futboldaki kaliteyi düşürüyor. Türkiye’ye kaliteli yabancılar da geliyor ama var olan bu mantaliteyle bir süre sonra onların performansları da düşüyor” dedi.

Türk futbolu şu an duraklama döneminde

Haberin Devamı

TÜRK futbolunun 1990 yılından itibaren önemli gelişmeler gösterdiğini ancak şu an bir duraklama döneminin yaşandığını belirten Avcı, Milli Takım kadrosunda yaptığı gençleştirme operasyonunu soran bir öğrenciye ise, “Önümüzdeki 10 yıllık jenerasyonun önünü açmak istiyorum. 23 yaş ortalamasındaki bir kadroyla Slovakya maçına çıktık. Mayıs ayında hazırlık maçları oynayacağımız bir kampa gireceğiz.

Gelecek 10 yılın milli takımını yaratacağız

BU kamp kadrosunu oldukça geniş tutarak hem deneyimli futbolcularımızdan yararlanacak, hem de önümüzdeki 10 yıl boyunca oynayacak bir takım yaratacağız.” yanıtını verdi.
Avcı Milli Takım’ın hedefinin 2014 Dünya Kupası’na gitmek ya da gitmemek değil, istikrarlı bir turnuva takımı olabilmek olduğunu söyledi.

Ene: Transfer az ve öz olmalı

BASKETBOL  Milli Takımı Antrenörü Orhun Ene ise, basketbol şampiyonalarında final four’a kalan Avrupa takımlarına bakıldığında az ve öz transferin dikkat çektiğini hatırlattı. Orhun Ene, “Bu takımlara her sene 1-2 tane oyuncu katılımı ya da oyuncu çıkarımı oluyor. Bir antrenörle en az 2 yıl çalışarak başarıya giden yol örülüyor. Bu istikrar da beraberinde başarıyı getiriyor. Bizde olmayan bu” diye konuştu.


TÜRKiYE’DE KiM NE KAZANIYOR?

Yabancıya çok para veriyoruz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!