Yabancının bu ülkeye getirisi yok

Güncelleme Tarihi:

Yabancının bu ülkeye getirisi yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 16:53

Acıbadem İstek Vakfı'nda tarafından gerçekleştirilen "Türk futbolu dünyanın neresinde?" konulu panele Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Beşiktaşlı futbolcular İbrahim Toraman ve Necip Uysal, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ile Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde "Memati" karakterini canlandıran Gürkan Uygun katıldı.

Haberin Devamı

Öğrencileri sorularını yanıtlayan katılımcılar, Türk futbolunun dünü ve bugününe vurgu yaparak, Dünya'da Türk futbolunun yeri konusunda açıklamalarda bulundular.

Yılmaz Vural, başarıda süreklilik isteniyorsa, altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurgularken, yabancı teknik direktörlere karşı olduğunu yineledi.

"Ben oyuncularımla Türkçe anlaşamazken, bir yabancının nasıl anlaşacağını bilemiyorum" diyen Vural, "Yabancı arkadaşlarımız gelsinler ama başarılı olma şansları bir Türk'ten fazla değil. Mustafa Denizli, Fatih Terim, Şenol Güneş başarılı olmadı mı? Federasyondaki bir arkadaşımız çıkıyor 'Terim'den sonra Türkiye'ye kariyerli bir yabancı hoca getirmeliyiz' diyor. Sanki Türkiye'de yok. Eğer aramızdan üst seviyede yarışacak antrenör çıkaramadıysanız bu sizin sorununuzdur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vural, kafatasçı olmadığını ifade ederek, "Türkiye çok başka bir yer. Yabancının bu ülkeye getireceği hiçbir şey yok. Del Bosque geldi. Belki iyi bir teknik adamdı ama gelirken 2, giderken 8 milyon avro aldı" dedi.

Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Toraman ise çalıştığı tüm hocalardan çok şeyler öğrendiğini, ancak Türk antrenörlerle daha iyi anlaştığını söyledi.

"Türk antrenörleri bize daha yakın oluyor. Şartları biliyor ve bizlerle iyi kontak kuruyorlar. Takımını, ülkeyi benimseyen yabancı oyuncuları da çok seviyoruz. Yabancı oyuncularla aramızda bir sorun yok" ifadelerini kullandı.

Bu sezon şampiyonluğu ilk haftalardaki maçlarda mı kaçırdıklarının sorulması üzerine de İbrahim, "Sezona iyi başlayamadık. Daha sonra çıkış

yakaladık ama ligin sonunda istediğimiz performansı gösteremedik. İlk haftalarda daha fazla puan kazansak iyi olacaktı" dedi.

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Necip Uysal ise altyapıda kendilerine sistemle ilgili bilgilerin öğretilmediğini ifade ederek, "Altyapıda bize sisteme

göre alacağımız pozisyonlar, nerede duracağımız öğretilmiyor. Bunları (A) takıma çıkınca öğrenebiliyoruz" dedi.

Rıdvan Dilmen ise, şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soruya, "Bence yılın takımı Bursaspor, yılın teknik direktörü de Ertuğrul Sağlam'dır. Fenerbahçe ile

Haberin Devamı

Bursaspor zor maçlara çıkacak. Bursaspor, üçüncülüğü kovalayan son haftaların formda takımı Beşiktaş ile oynayacak. Fenerbahçe ise güçlü Trabzonspor ile karşılaşacak. Bu maçların sonuçları şampiyonu belirleyecek" diye yanıt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!