Yabancılarla verimli iletişim

Terazi burcuna giren Ay öğleden sonra Jüpiter ile kavuşum yapacak. Bu konum duyguların büyümesine neden olabileceği gibi aynı zamanda iyi duyguların açığa çıkmasına da neden olacak.

Çünkü aynı zamanda Yay burcunda dolaşan Merkür ile uyumlu etkileşim içinde bulunacaklar. Büyük düşünme ve iyimser bir yaklaşım içinde bulunulacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda yabancılarla yapılacak anlaşmalar ve kurulacak iletişimin de verimli geçeceğini işaret ediyor.

Masallar gerçekler

Geçenlerde duyduğum haber üzerine tekrar eski düşüncelerim canlandı ve tekrar üzerinde düşünmeye başladım. Duyduğum haber, yeryüzünde bildiğimiz ırklardan başka yeni bir ırk bulunduğunu bildiriyordu. Endonezya’nın Flores Adası’nda yaşadığı tespit edilen bu insan türünün kafası ancak greyfurt büyüklüğünde. Önce bir çocuğa ait olduğu sanılan kafatası incelendiğinde diş ve kemik yapısından yetişkin bir kadına ait olduğu anlaşılınca bilim çevrelerinde büyük bir heyecan uyandırıyor. Üstelik bunun cüce bir kadına ait olmayıp başka bir tür, dik yürüyen insan olduğunu saptıyorlar.

Endonezya efsanelerinde ve halk masallarında küçük insanların hikayeleri anlatılıyor. Hatta Endonezya’nın yerlileri yakın geçmişe kadar ormanda birbirleriyle homurdanarak konuşan ve insanların sözlerini taklit eden küçük tüylü adamların varlığından söz ediyorlar. Birkaç yüzyıl önce Hollandalı kaşifler Flores Adasına geldiklerinde küçük adamlar ‘Ebu Gogo’ efsanesi yaşıyor.

Günümüzden 95 ile 12 bin yıl önce yaşadığı kesinleşen küçük adamlar öylesine küçük ki, 380 santimetreküplük beyni ile bilim çevrelerinde heyecan verici bir karışıklığa neden oluyor. Çünkü büyük beyin büyüklüğü ile zeka arasında kurulan bağlantı sonucu daha önce yapılmış bilimsel tanımları altüst ediyor ve küçük bir beynin geliştirdiği aletleri inceledikleri zaman zeka ile beyin karşılaştırmasının yeniden tanımlanması gerektiğini ortaya çıkarıyor.

Yeni bir ırkın keşfi sadece bilimsel açıdan değil aynı zamanda efsanelerin ve masalların daha dikkatli incelenmesi gerektiğini de ortaya koyuyor.

(Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

Burcunuz Başak. Doğum anınızda Güneş Başak burcuna geçmiş. Zaten kendinizle ilgili yapmış olduğunuz tanımlardan da Başak özellikleri belli oluyor. Ancak siz okuduğunuz astroloji kitaplarında Başak burcu tanımına uymadığınızı belirtiyorsunuz. Bu çok doğal. Çünkü doğum anında aldığınız başka etkiler, Ay İkizler burcundayken doğmuşsunuz fakat doğum saatinizi belirtmediğiniz için yükselen burcunuzu tespit edemedim ve mutlaka yükselen burcunuz da sizin farklı özellikler göstermenize neden oluyor. Kadınlarda Ay’ın bulunduğu burç son derece etkilidir ve sözünü ettiğiniz kararsızlık Ay’ın etkilerinden kaynaklanıyor.

RUMUZ: KARARSIZ
Yazarın Tüm Yazıları