Yabancılarda hüsran

Güncelleme Tarihi:

Yabancılarda hüsran
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un son 10 sezonda sözleşme imzaladığı 84 yabancı futbolcunun büyük çoğunluğu bekleneni veremezken, bazıları sezonu dahi tamamlayamadan ülkelerinin yollarını tuttular.

Dolarlar boşa gitti

Dört büyükler, son 10 sezonda gerçekleştirdiği yabancı transferinde büyük ölçüde düş kırıklığına uğradı ve aradıklarını bulamadılar. F.Bahçe (23), G.Saray (23), Beşiktaş (17) ve Trabzonspor (21), bu dönemde toplam 84 yabancı futbolcuyla sözleşme imzaladılar. Bunlardan birçoğu sezonu bile tamamlayamadan gönderilirken, milyonlarca dolar da boşa gitti.

Düş kırıklığı

G.Saray'da Iorfa, Kuzmanovski, Marsh, Venison, Lutu; Beşiktaş'ta Zeyer, Francesco, Nartallo, Letchkov, Ohen; F.Bahçe'de Jakolcewicz, Soczynski, Tangja, Hotiç, Wagenhaus, Kostadinov, S.İlie ve Sergio; Trabzon'da Petranoviç, Yuri, Katcharava, Beradze, Nemsadze, Camarauli, Litchkin, Misse Misse ve Campbell, beklenileni veremeyerek, düş kırıklığı yaratanların başında geldi.

En eskisi Uche

1990'lı yıllarda transfer gerçekleştiren yabancı oyuncular içinde Türkiye'de en uzun süre görev yapanı ise Fenerbahçeli Uche oldu. Nijeryalı defans oyuncusu 1993 yılında geldiği sarı lacivertli kulüpte 6. sezonunu yaşıyor. Bunun yanı sıra Fenerbahçeli Högh, Trabzonsporlu Şota-Arçil kardeşler ve Victor, Galatasaraylı Hagi ile Beşiktaşlı Madida ve Amokachi, Türkiye'de son dönem uzun süre görev yapan yabancılar olarak dikkati çekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!