Yabancılara karşı çocuğunuza öğretmeniz gereken 7 şey

Güncelleme Tarihi:

Yabancılara karşı çocuğunuza öğretmeniz gereken 7 şey
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 11:23

Güvenlik konusu hassas… Özellikle alışveriş merkezi, büyük marketler veya mağazalarda çocukları gözden kaçırman an meselesi olabilir. Her zaman çocukların yanında olmak da mümkün değil. Bu nedenle güvenlik meselesini onlarla konuşmak, çocukları eğitmek en iyi yol olacaktır.

Haberin Devamı

Güvenlik konusuyla ilgili açık ve sakince konuşmak

Çocuklarınızı yabancılara karşı uyarırken sakin ve normal bir şekilde iletişim kurun. Çocukların kendilerini korumayı öğrenmeleri için korkmaları gerekmez. Aksine korku çocuğun savunma mekanizmasını kısıtlayabilir.

 

İç güdülerine güvenmek

Hislerimiz her zaman doğru çıkmasa da özellikle tehlike anlarında harika bir uyarıcıdır. Çocuğunuz bir yabancıyla konuşurken potansiyel bir tehlikeyi sezebilir önemli olan bunu dinlemeyi öğrenmesidir.

Yabancılara karşı çocuğunuza öğretmeniz gereken 7 şey

Herkese “hayır” diyebilmek

Sadece sokaktaki yabancılara değil çocuğunuzun herkese hayır demesine izin verirseniz sokaktaki yabancılar konusunda da daha güvenli hissedebilirsiniz. Çocuğunuz kişisel alanına ne kadar sahip olursa kendini o kadar iyi koruyacaktır.

 

Haberin Devamı

Nazik olacağım diye uzaklaşmaktan korkmamak

Onu kandırmak için derdini anlatmaya çalışan, onu alıp başka bir yere götürmeye çalışan birine karşı nazik olmaya çalışmak aptallıktır. Bunu çocuğunuza açıkça söyleyebilirsiniz.

Yabancılara karşı çocuğunuza öğretmeniz gereken 7 şey

 

Yabancılarla konuşup konuşmamak değil, kiminle konuşacağını bilmek önemli

Çocuğunuza yabancılarla konuşamamasını tembih etmek yerine kiminle konuşacağı konusunda size danışmasını öğretin. Biriyle konuşmadan önce size sorarak kiminle konuşup kiminle konuşmayacağı konusunda iyi bir pratik yapmış olur.

 

Bir mağazada kaybolursa üzerinde isim etiketi olan birinden yardım istemek

Bir alışveriş merkezi veya mağazada sizi kaybederse herhangi birinden yardım istememesi konusunda hemfikir olun. Yaka kartı taşıyan görevlilerin kim olduklarını çocuğunuza öğretin.

 

Haberin Devamı

Anne-Babasını gözden kaybetmemek

Çocuğunuza öğreteceğiniz en önemli şey dışarı çıktığınızda sizi gözden kaybetmemesi olacaktır. Böylece her türlü tehlikeye karşı size kolayca erişebilir, sesini duyurabilir.

Yabancılara karşı çocuğunuza öğretmeniz gereken 7 şey

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!