Yabancılar, Türkçe'yi İSMEK'te öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Yabancılar, Türkçeyi İSMEKte öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 10:57

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Dünyanın dört bir yanından İstanbul'a gelen yabancı uyruklu yüzlerce kişi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (İSMEK) en çok "Yabancılar için Türkçe" branşını tercih ediyor.

İSMEK'ten yapılan açıklamaya göre, Nepal, Peru, Madagaskar, Küba gibi ülkeler dahil çeşitli ülkelerden kente gelenler, Türkçe, İngilizce, Arapça ve resim eğitimi almak için İSMEK'e başvuruyor.

Bu yıl dünyanın 97 ülkesinden bin 553 kişinin eğitim almaya başladığı, 2005'ten bu yana 10 bin 312 yabancı uyruklu kursiyere eğitim veren İSMEK'te yabancılar, en fazla Türkçe kursuna ilgi gösterdi.

İSMEK'te en çok tercih edilen branşların ikinci sırasında, İngilizce geliyor. Diksiyon, resim, Arapça, bilgisayar kullanımı, web tasarımı, kadın giysileri kalıp hazırlama, gitar ve cilt bakım hizmetleri de yabancıların ağırlıkla tercih ettiği diğer kurslar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

İSMEK'te eğitim alan yabancı uyruklu kursiyerler arasında ilk 20'de, Suriye, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Ukrayna, İran, Türkmenistan, Moldova, Kazakistan, Özbekistan, Bulgaristan, Kırgızistan, Mısır, Irak, Güney Kore, Afganistan, Çin, Endonezya, Gürcistan, Suriye, ABD ve Filistin bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!