Yabancı ziyaretçi ikiye katlandı

Güncelleme Tarihi:

Yabancı ziyaretçi ikiye katlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 21:33

CNR Fuarcılık’ın patronu Ceyda Erem, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurtdışına dönük iletişim çalışmasına ağırlık verdiklerini ve bu sayede fuarlarına gelen yabancı ziyaretçi sayısını ikiye katladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Financial Times gibi önemli medya kuruluşlarına da ilanlar verdiklerini, potansiyel alıcılara tek tek ulaştıklarını kaydeden Erem, “Bir fuarın başarısı yabancı ziyaretçinin çok olmasına bağlı. Londra ve Dubai’de ofis açtık. Yabancı alıcı sayısı artacak derken 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Financial Times’a ilan verdik. E-posta, mektup, mesaj ne gerekiyorsa gönderdik ve Türkiye’de ticari hayatta sorun olmadığını anlattık. Eylül ayından bu yana yaptığımız tüm fuarlarda ziyaretçi sayımızı umduğumuzun çok üzerinde artırdık” dedi.

STANT SAYISI AZALDI

AYMOD Ayakkabı Fuarı’nın Rusya ile ilişkilerin düzelmesine denk geldiğini hatırlatan Erem, bu fuara ciddi yabancı alıcı geldiğini anlattı. 26-29 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Hometex fuarında stant anlamında yüzde 30 küçülme olduğuna dikkat çeken Erem, “Ancak, geçen yıl 2.196 kişi olan yabancı katılımcı sayısı bu fuarın üçüncü gününde 3.500 kişiye ulaştı. 1 milyar dolarlık iş hacmi beklentisi aşıldı. AYMOD Fuarı’nda ise geçen yıl 1.716 kişi olan yabancı katılımcı sayısı 2.406 kişiye çıktı. Mutfak fuarı da çok iyi başladı. Geçen yıl 2.284 kişi olan yabancı ziyaretçi sayısını ikinci günde aştık ve 3.400 yabancı ziyaretçiye yaklaştık. Bu büyümenin sürmesi için her gün nazar duası okuyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!