"Yabancı yatırımcıların koşulları düzeltilmeli"

Güncelleme Tarihi:

Yabancı yatırımcıların koşulları düzeltilmeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 09:45

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çin'deki yabancı yatırımcıların koşullarının düzeltilmesi gerektiğini belirterek, "İşletmeciler ve yatırımcılar ülkelerimizde hangi çerçevelerde çalışmaları gerektiğini bilmek istiyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Merkel, 2015 yılı CeBIT Uluslararası Bilişim Fuarı'nın Hannover Kongre Merkezi'ndeki açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği (AB) ve Çin arasında imzalanması planlanan "işletmeler için yatırımın korunması anlaşmasının" iki taraf için de çok önemli bir aşama olduğunu kaydetti.

Yabancı yatırımcıların koşulları düzeltilmeli

Söz konusu anlaşmayla Çin'e yatırım yapacak yabancı yatırımcıların devletin vesayeti altına gireceğine işaret eden Merkel, söz konusu anlaşmanın güvenli bir talimatname temelinde olması gerektiğinin önemli olduğunu vurguladı.

Yabancı yatırımcıların koşulları düzeltilmeli

Haberin Devamı

Merkel, Pekin yönetimine ülkedeki yabancı yatırımcıların koşullarının düzeltilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"İşletmeciler ve yatırımcılar ülkelerimizde hangi çerçevelerde çalışmaları gerektiğini bilmek istiyorlar. Ülkelerimizin farklı işletmeleri öngörülebilirlik, güvenilirlik ve eşitlik istiyorlar."

Yabancı yatırımcıların koşulları düzeltilmeli

Almanya'nın Hannover kentinde 70 ülkeden 3 bin 400 firmanın katıldığı Uluslararası CeBIT Bilişim Fuarı, ziyaretçilere kapılarını ise yarın açacak.

Arasında HAVELSAN'ın da bulunduğu Türk firmaları fuarda 5, 6,12 ve 13. salonlarda yer alacak. Fuarda Kıbrıslı firmalar da KKTC Milli Standı'nda ürünlerini sergileyecek.

Yabancı yatırımcıların koşulları düzeltilmeli

Bu yıl Çin'in partner ülke olduğu fuarı, yaklaşık 100 ülkeden 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Amerikalı araştırmacı gazeteci Glenn Greenwald, fuar alanında, 18 Mart Çarşamba günü 8. holde Rusya'da sürgünde bulunan ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden ile elektronik ortamda bir röportaj yapacak.

Haberin Devamı

Gazeteci Greenwald, Snowden'ın elinde bulundurduğu NSA ve İngiltere İletişim ve İstihbarat Kurumuna (GCHQ) ait belgeleri yayınlamıştı. Fuar 20 Mart'ta sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!