Yabancı yatırımcı reformlara gelebilir

Güncelleme Tarihi:

Yabancı yatırımcı reformlara gelebilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 15:08

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) ve TEB işbirliğiyle Başkentli genç işadamlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Swiss Otel’de ANGİAD Başkanı Emre Altındağ ile üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıda iş adamlarını bilgilendiren TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, “2017’de en iyi ihtimalle yabancı yatırımcılara dönük yapılacak reformlar ile onların yeniden ülkemizde yatırıma yönelmeleri sağlanabilir” dedi. Türk ve dünya ekonomisinin yakın geçmişteki durumuna dikkat çeken Ökte, “Balayı dönemi” olarak adlandırdığı dönemin küresel piyasalarda sona erdiğini belirterek şunları söyledi: “O dönem 2009-2013 dönemiydi ve çok güzel bir 5 yıl yaşandı. Yatırımcılar herhangi bir riskli yatırıma yönelseler bile iyi paralar kazandılar. Bu dönemi sağlayan insan ABD Merkez Bankası (FED)’nın efsane Başkanı Ben Bernanke’dir. 

YÜZDE 3.5 BÜYÜME TAHMİNİ

2009’dan 2013’e kadar Türkiye’de çok iyi şeyler olmasını sağlayan tek gerçek, yabancı para akımlarıdır. Bu da Bernanke politikaları sayesinde olmuştur. 2016’nın son çeyreğine giriyoruz ve 2017’de ne gibi iyi gelişmeler olabilir diye düşünüyoruz. En iyi ihtimalle yabancı yatırımcılara yönelik yapılacak reformlar ile Türkiye’ye güveni sağlayabilmek ve yabancı yatırımcıyı tekrardan yatırım için yöneltmek olabilir. TEB Yatırım olarak yüzde 3,5 ekonomik büyüme tahminimiz var. Burada ortaya koyduğumuz tablo Türkiye için iyi değil. 2015’te iki seçim, 2016’da Sayın Davutoğlu hükümetinden, Sayın Yıldırım dönemine geçiş, üzerine bir terörist darbe girişimi. Bu ülke çok badireler atlattı. Ekonomi penceresinden bakarsak şimdi likidite ihtiyacımız var. Biz düzenimizi ne yazık ki ülkeye yabancı para akışı girince iyi olacak, girmeyince kötü olacak şekilde kurmuşuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!