Yabancı sayısında şok karar

Güncelleme Tarihi:

Yabancı sayısında şok karar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 16:52

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yabancı kontenjanı konusunda 6 artı 1 sistemini kabul ederken, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı'na Hilmi Ok'u atadı.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, kulüplerin maç kadrolarında 7 yabancı bulundurmasına, ancak aynı anda 6'sının sahada bulundurulmasına karar verdi.

Trabzon'da bu sabah Haluk Ulusoy başkanlığında toplanan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü. Başkan Vekili Affan Keçeci, toplantının sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Yönetim Kurulu, Süper Lig kulüplerinin seçme hakkı kendilerine ait olmak üzere yabancı uyruklu 7 oyuncuyla sözleşme imzalayabileceklerini karara bağladı. Müsabaka listesine yazılacak 7 yabancı uyruklu oyuncudan ancak 6'sının aynı anda sahada oynayabileceğine de karar verdi. Ayrıca Süper Lig kulüplerinin, 18 kişilik maç kadrolarına, kulubüne tescil edildiği tarihten en az 2 yıl süre geçmiş, 1.1.1985 ve daha sonra doğmuş bir oyuncu bulundurmaları da zorunlu kılındı."

Haberin Devamı

MHK'YE HİLMİ OK

Affan Keçeci, bu arada Mustafa Çulcu'nun istifasıyla boşalan MHK (Merkez Hakem Kurulu) başkanlığına Hilmi Ok'un getirildiği açıklarken şunları söyledi:
"MHK üyeliklerine ise Sabri Çelik, Taner Yalçındağ, Serdar Tatlı, Hikmet Öksüzoğlu, Onur Sorguç, Sürhat Müniroğlu, Fethi Heper ve Hatip Çopur atandı. Yedek üyeler ise Ali Uluyol, Ahmet Erdoğan, Mustafa Arslan, Ahmet Orgun, Nazif Altınpınar, Metin Karaaslan, Hicabi Menteş, Abdullah Kaya ve Metin Begüm olarak belirlendi."

DİĞER KARARLAR

Yönetim kurulu, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden genel sekreter  vekili Nüzhet Kiper Bağış'tan boşalan göreve Gıyaseddin Şenman'ı getirdi. Yönetim, 'Sevgi Çocukları' projesi kapsamında Siirt Yetiştirme  Yurt ve Yuvası bünyesinde yaptırdığı sahaya da Nüzhet Kiper Bağış adının verilmesi kararlaştırdı.

Affan Keçeci, bugün bazı gazetelerde Federasyon Başkanı Ulusoy'un sağlık problemleri olduğu yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Federasyonun diğer atanmış kurullarıyla ilgili kararını ise çarşamba günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında verileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!