Yabancı öğrencilerin renkli buluşması

Güncelleme Tarihi:

Yabancı öğrencilerin renkli buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:31

Yabancı öğrencilerin renkli buluşması

Haberin Devamı

İzmir Üniversiteleri Platformu'nun düzenlediği 2. Uluslararası Öğrenci Günü, İzmir'deki 9 üniversitede eğitim alan yaklaşık 500 yabancı öğrenciyi buluşturdu.

Etkinlik ile Ege, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir, Gediz, İzmir Kâtip Çelebi ve Şifa Üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde eğitim alan uluslararası öğrencilerin tanışması ve İzmir'de üniversite eğitimi deneyimlerini paylaşması hedeflendi. Boyozdan kumruya, kısırdan tulumba tatlısına kadar kente ve Türkiye'ye özgü lezzetlerin sunulduğu etkinlik, İzmir Üniversitesi dans gruplarının sahne gösterileri ile renklendi.

Platform Dönem Başkanı İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, İzmir'in uluslararası bir üniversite kenti olma yolunda önemli aşama kaydettiğini ve her yıl İzmir'de eğitim almayı tercih eden uluslararası öğrenci sayısının arttığını söyledi. Etkinliğe İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Platform Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün ve üniversitelerin Uluslararası İlişkiler Ofisi temsilcileri de katıldı.

Her yıl bir üniversitenin dönem başkanlığını üstlendiği oluşum, bu hedef doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar yapıyor, örnek bir birliktelik sergiliyor. Platform çatısı altında Ege, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir, Gediz, İzmir Kâtip Çelebi ve Şifa Üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yer alıyor.

İZMİR (DHA)

foto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!