Yabancı öğrenciler yemek kültürlerini tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Yabancı öğrenciler yemek kültürlerini tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 10:31

Yabancı öğrenciler yemek kültürlerini tanıttı

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, yabancı öğrencilerin katıldığı "20 Ülke 20 Lezzet Uluslararası Yemek ve Kültür Festivali" düzenlendi. Festival kapsamında düzenlenen yemek yarışmasına katılan öğrenciler ülkelerine ait yemekleri mutfakta pişirdi.

DEÜ Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, İzmir'de eğitim gören yabancı öğrencileri bir araya getirerek kültür alışverişini sağlamak ve kardeşliği pekiştirmek üzere 20 Ülke 20 Lezzet Uluslararası Yemek Festivali düzenledi. Festivale İzmir'de çeşitli üniversitelerde eğitim gören onlarca yabancı öğrencinin yanı sıra, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit, Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu, İzmir Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Selvet Çetin, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Festival kapsamında düzenlenen yemek yarışmasına katılan öğrenciler ülkelerine ait yemekleri mutfakta pişirirken, davetliler okul bahçesinde canlı müzikle keyifli dakikalar geçirdi. DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, bu festivali önemsediklerini belirterek, "Ülkemize her yıl çok sayıda yabancı öğrenci geliyor. Bu kültürleri öğrenmek, dostluk, barış ve kardeşliği pekiştirmek için önemli bir fırsat. Bugün bu festivalle, İzmir'de eğitim gören yabancı öğrenciler ile Üniversitemizin öğrencilerini bir araya getirerek bu fırsatı değerlendirmenin ilk adımını attık. Önümüzdeki yıllarda bu festivali geliştirerek devam etmeyi arzuluyoruz" dedi. İzmir Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Selvet Çetin ise İzmir'de yaklaşık 5 bin misafir öğrencinin eğitim gördüğünü vurgulayarak, "Bu ülkemiz için şehrimiz için büyük bir zenginlik. Bu öğrenciler kendi kültürlerini bize taşırken bizim kültürümüzü de öğreniyorlar. Bugün düzenlenen bu program büyük bir fırsat ve anlamı çok büyük" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcı öğrencilerin pişirdiği yemekler hem yarışma jürisine hem de davetlilere ikram edildi. Çekişmeli geçen yarışmanın sonunda İranlı öğrenciler birinci olurken, Türk öğrenciler ikinci, Ürdünlü öğrenciler ise üçüncü oldu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!