'Yabancı kararına 2020'ye kadar kimse dokunamaz'

Güncelleme Tarihi:

Yabancı kararına 2020ye kadar kimse dokunamaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 16:11

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Yabancı kontenjanı ile ilgili karar 4 yıl için kabul edildi. 2020'ye kadar Kulüpler Birliği ve TFF tarafından değiştirilmeyecek" dedi.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı, Antalya'da yapıldı. Toplantının ardından yeni yabancı kuralının 4 yıl geçerli olacağı açıklandı.

Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantepspor ve Balıkesirspor kulüplerinin mazeret bildirerek temsilci göndermediği toplantıda Spor Toto Süper Lig'deki kulüplerin başkan veya yöneticileri hazır bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, toplantı bitiminde "Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve diğer arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yabancı kuralı bütün kulüplerin anlaşmasıyla kabul edilmiştir. Üç sene sonra oturacağız ve kararının uzatılıp uzatılmaması konusunda karar vereceğiz. Türk futbolu için hayırlı olsun" dedi.

GÜMÜŞDAĞ: ÇOK ÖNEMLİ KARARLAR ALIYORUZ
Göksel Gümüşdağ ise "Yabancı konusundan detayları değerlendirmek için ve ilk yarı analizi yapmak için toplandık. Ayrıca Hüsnü Güreli mali yapıyla ilgili bir sunum yaptı. Bunlarla ilgili yakın bir zamanda sizleri bilgilendireceğiz. Çok önemli kararlar alıyoruz. Tüm kulüpler bir arada, tartışıyoruz, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu yabancı kararı 4 yıl için kabul edildi. 3. yıl değerlendirilip, 4. yıldan sonrası için bir karar alacağız. 2020'ye kadar Kulüpler Birliği ve TFF tarafından değiştirilmeyecek" açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!