Yabancı istilası!

Güncelleme Tarihi:

Yabancı istilası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Basketbol Birinci Ligi'nde, yabancı oyuncular sezonun ilk iki haftasında ağırlıklarını koydu. ‘‘Top 10’’ listelerinde Türk basketbolcular parmakla sayılıyor.

1999-2000 sezonunun ilk iki haftasında yabancı oyuncular Basketbol Birinci Ligi'ne ağırlıklarını koydular. Top 10 listelerinde ilk sıraları paylaşırken yabancı oyuncular bir çok istatistikte Türk oyuncuları geride bıraktılar.

Ligin 2. haftası sonunda en fazla sayı atan oyuncular sıralamasında ‘‘Top 10’’da 9 yabancı bulunurken, Türk basketbolculardan sadece Ülkersporlu Harun Erdenay 9. sırada yer alabildi. Beşiktaşlı Brian Williams'ın 51 sayı ile ilk sırada bulunduğu ‘‘Top 10’’ sıralamasında Troy Pilsner'de oynayan Mrsic 50 sayıyla ikinci, Galatasaraylı Handlogten 45 sayı ile üçüncü sırada yer aldı.

LİSTELER YABANCILARIN

Ribaunt ‘‘Top 10’’ sıralamasına Türk oyuncuları giremezken yabancı oyuncular basamakları da kendi aralarında paylaştılar.

Troy Pilsner'de oynayan Mrsiç'in 15 asistle ilk sırada yer aldığı ‘‘Top 10’’da 4 Türk oyuncu da sıralamada kendine yer buldu. Blok yapma sıralamasında da yine yabancı oyuncular üstünlüklerini ortaya koydular.

Bu arada, top çalma sıralamasında Darüşşafaka'dan Hakan Köseoğlu, 9 top çalma ile birinci sırada yer aldı.

En değerli oyuncu sıralamasında da yine yabancı oyuncular ilk sırada yer aldı. ‘‘Top 10’’ içinde 9 yabancı oyuncu sıralamada yer alırken, 1 Türk oyuncu da sıralamaya girebildi. Handlogten'ın 66.3 puanla ilk sırada yer aldığı değerli oyuncu sıralamasında, Hakan Köseoğlu 55.7 puanla yedinci sırada yer alarak, ‘‘Top 10’’a giren tek Türk oyuncu oldu.

Efes Bologna önünde

Basketbol Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Efes Pilsen, D Grubu'ndaki ikinci sınavını bugün İtalya'nın Fortitudo PAF Bologna takımı önünde veriyor. Bologna kentindeki karşılaşma saat 21.30'da başlayacak. Karşılaşmayı CINE5 şifresiz olarak ekrana getirecek. Lacivert beyazlı temsilcimiz D Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda İspanya'nın Caja San Fernando Sevilla takımına 62-43 yenilerek hayal kırıklığı yaratmıştı.

Genç Milli Takım kampa giriyor

19. Avrupa Şampiyonası Çalenç Turu hazırlıklarına başlayacak Genç Milli Basketbol Takımı aday kadrosu bugün Ankara'da kampa girecek. Antrenör Hurşit Baytok yönetiminde 5 gün sürecek olan çalışmalarda Genç Milli Takım, 1 Ekim Cuma günü Büyük Kolej Salonu'nda saat 18.30'da Büyük Kolej ile 3 Ekim Pazar günü ise saat 17.00'de Türk Telekom ile hazırlık maçı oynayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!