Yabancı gelinlere Türkçe dersi

Güncelleme Tarihi:

Yabancı gelinlere Türkçe dersi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 16:57

Yabancı gelinlere Türkçe dersi

Haberin Devamı

 

MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Belediyesi ile Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) işbirliğiyle yabancı gelinlere Türkçe dersi veriliyor.

Manavgat Belediyesi, MAYDER ile işbirliği yaparak kentteki yabancı gelinlere Türkçe dersleri vermeye başladı. İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde verilen Türkçe dersleri yoğun ilgi görmeye başladı. Her salı ve perşembe günleri saat 17.00- 19.00 arasında verilen Türkçe dersleri yoğun ilgi görünce öğrenciler iki sınıfa ayrıldı. Başlangıç seviyesinde 20 kişilik sınıf oluşturulurken, orta seviye sınıfında ise 35 öğrenci Türkçe öğrenecek. 5 Aralık'ta başlayan ve şubat ayının sonunda bitirilmesi planlanan Türkçe derslerinde, öğrenciler toplamda 50 saat ders görecek. Moldovya, Belarus, Rusya ve Ukrayna vatandaşlarından oluşan öğrenci grubunun öğretmenliğini 2008 yılından bu yana Türkiye'de yaşayan Rusya vatandaşı Liudmila Çelik yapıyor.

Türkiye'yi ve Manavgat'ı çok sevdiklerini belirten yabancı gelinler, Türkçeyi öğrenmeleri için teşvik ve katkı sağlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e teşekkür etti.

Başkan Şükrü Sözen, Manavgat'ın bütün renkleriyle bir bütün olduğunu belirterek, kentte yaşayan yabancı uyruklulara da her türlü destek ve imkanı sağlamak için çalı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!