Yabancı eğitimciler Ahlat’a hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Yabancı eğitimciler Ahlat’a hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 17:02

Yabancı eğitimciler Ahlat’a hayran kaldı

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT (Bitlis), (DHA) - BİTLİS'in Ahlat İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başvurulan ve kabul edilen Erasmus+ K2 'Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar' alanındaki proje kapsamında İtalya, İspanya, Protekiz ve Polonya’dan eğitimciler Ahlat'a geldi. Ahlat'ın tarihi mekanları gezen eğitimciler ilçeye hayran kaldıklarını söyledi. 
Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü erken okul terklerinin önlenmesini amaçlayan 'School is fun! Come on time!' adlı projesi Avrupa Birliği tarafından kabul görerek hayat buldu. Projenin 3 yerel ile 4 yabancı ortağı ülkenin katılımcılarıyla ilk toplantı Ahlat Öğretmen Evi’nde başladı. Toplantıya Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, şube müdürleri projenin yerel ortakları Ahlat Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Bürosu proje uzmanları, Ovakışla Ortaokulu idareci ve öğretmenleri ile yabancı ortaklar olan Polonya, İspanya, Portekiz, İtalya’dan gelen eğitimciler katıldı. Proje ile bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, toplam 7 ortaktan oluşan projenin 168 bin 705 Euro hibe almaya hak kazandığını söyledi. K2 alanında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kabul edilen tek proje olduğun anlatan Özden, "Projenin ilk toplantısı tüm ortakların katılımıyla 19-22 Şubat tarihleri arasında Ahlat'ta gerçekleşti. Bu proje toplantısı aracılığı ile Ahlat'ın tanıtımı ve kültür etkileşiminin gerçekleşmesi amaçlanmaktadır" diye konuştu.
AHLAT RUHUMUZA DOKUNDU
Toplantılarda katılımcı ülkeler sinevizyon aracılığıyla kendi ülkelerini ve kurumlarını tanıttılar. Ardından önce Ahlat’taki tarihi yerleri gezen misafirler ilçeyi çok beğendiklerini dile getirdiler. İtalya’dan gelen Stefano Carboni daha önce İstanbul, Bodrum, Muğla gibi şehirlerde de proje ve tatil amaçlı geldiğini fakat Doğu Anadolu’ya ilk kez geldiğini belirterek, "Ahlat diğer şehirlerden çok farklı ve çok güzel bir şehir. İlk kez Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde bulundum. Burası kıyıya ve batıya göre kıyasladığımızda daha güzel, tarihi bir yer. Bu nedenle de bizim ruhumuza dokundu" diye konuştu. İspanya’dan gelen Cintia Gisbert Sánchez ise ilk kez Türkiye’de bulunduğunu, Ahlat’ı ve tarihi yerlerini çok beğendiğini belirtti. Ahlat’ın tarihi yerlerinde gezmenin çok eğlenceli olduğunu söyledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!