Ya öbürleri?

Ateş düştüğü yeri yakar. 12 Eylül mağdurları, elbet haklarını arayacaklar, itibarlarının iadesini elbet isteyecekler, en azından deşarj olup, acılarını hafifletecekler.

Haberin Devamı

12 Eylül’ün her yıldönümü, onların yüreklerini tekrar tekrar delip geçiyor. Peki, öbürlerine ne oluyor?

***

Öbürleri? Yâni 12 Eylül’ün davetkâr ve teslimiyetçi takımı... Darbe’nin nimetlerinden faydalanan kapı kulları... İhtilal konseyine bağlılıklarını bildirmek için kuyruğa giren dalkavuklar... Yukarısı böyle istiyor yalanıyla diledikleri gibi icraata girişen açıkgözler. Ve 12 Eylül Ürünü dediğimiz, tepeden inmeciler. Onlara ne oluyor?

***

Şükran borçları olduğu halde, her yıldönümünde 12 Eylül’e atıp tutarak neyi ispatlıyorlar? -?Ay ne demokrat insanlar. Doğru. Ordu, zaten kışlasına döner dönmez bunlar demokrat kesildiler. Demokratlıklarını Ordu’ya hakaret noktasına taşıdılar. Kılkuyruk oldukları unutulsun diye, 12 Eylül’e şimdi en çok küfür eden onlardır. Her yıldönümü onlar için yeni bir sömürüdür. Mağdurlar ise, çektikleri bütün acılara rağmen, Türk?Ordusu’na küsmediler. Çünkü onlar Askeri Yönetim ile TSK’nın ayrı ayrı şeyler olduğunu biliyorlar. Tek istedikleri, suçluların tespiti, teşhiri ve tabii -mümkünse- cezalandırılması.

Yazarın Tüm Yazıları