Ya geride kalanlar

Güncelleme Tarihi:

Ya geride kalanlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2014 01:11

İzmir Karşıyaka’da geçtiğimiz ağustos ayında trafik kazasında hayatını kaybeden 20 yaşındaki Gökçe Başmak’ın ailesi, çarpan sürücünün tahliye edilmesine isyan etti.

Haberin Devamı

GÖKÇE Başmak, Balıkesir Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden yeni mezun olmuştu. 11 Ağustos, Kurban Bayramı’nın son günüydü. Ertesi günü Gökçe, yeni bir hayata ilk adımını atacaktı. Hem iyi bir şirkette işe başlayacak, hem de sevdiği delikanlı ile sözlenecekti. Ama olmadı. Teyzesi ve 4 yaşındaki kuzeni ile birlikte akşamüzeri çanta almak için evden çıktı. Ve bir daha dönemedi. Evlerinin yakınında Atatürk Bulvarı üzerindeki kavşakta kırmızı ışıkta geçen H.B. yönetimindeki aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Görgü tanıklarına göre Gökçe, teyzesi ve bebek arabasındaki kuzenine yeşil yanıyordu.

Kazayla ilgili dava Karşıyaka 1. Ağır Mahkemesi’nde görülüyor. Henüz bitmedi, ancak geçen çarşamba günü yapılan duruşmada kazaya neden olan sürücü, İzmir ve İstanbul Adli Tıp kurumlarının yüzde 100 kusurlu raporuna rağmen tahliye edildi. Evlatlarını hiç yoktan kaybeden Funda ve Avni Başmak, bu kararla bir kez daha yıkıldı ve isyan etti.

Haberin Devamı

Herkes perişan oldu

Kazanın sadece kendilerini değil, Gökçe’yi tanıyan herkesi derinden etkilediğini ifade eden baba Avni Başmak, “Gökçe’den önce bir kızımı doğumdan kısa bir süre sonra nefes alamadığı için kaybettim. O yüzden Gökçe’nin üzerine titredim. Ama şimdi geceleri evde duramıyorum. Eşim psikolojik tedavi görüyor. Oğlum okulun en başarılı çocuklarındandı, şimdi ders çalışamıyor. Bu kaza bizi bitirdi” dedi.

Kızının ölümünü bir türlü kabullenemeyen anne Funda Başmak ise, “Çocuğumu katleden 6.5 ay yattı ve çıktı. Hayatına devam ediyor. Bütün acı bize kaldı. Kızıma kıyamazdım, başkaları kıydı” diye konuştu.

BU KAZA DEĞİL CİNAYET

Hayatını taksicilik yaparak kazandığını belirten Avni Başmak, şunları söyledi: “30 yıldır şoförlük yapıyorum. Kaza var, kaza var. Buna kaza denmez olsa olsa cinayete teşebbüs denir. Hiç kimsenin akşamüzeri kent içinde çarptığı bir kişiyi 3 metre havaya fırlatacak kadar sürat yapmaya hakkı yok. Gencecik bir hayatı kopartan bir olay bu kadar çabuk bitmemeli. 6.5 ay ceza mı olur? Başka ülkelerde ölümlü trafik kazası yapanlar ömür boyu hapisten çıkamıyor. Bizde tam tersi. Hukuken her şeyi yaptık, ama yasaları geçemedik. Yüzde 100 kusurlu olan sürücü tahliye edildi. Hukuka inancım kalmadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!