Ya bu KHK'yı değiştir ya da istifa et

Güncelleme Tarihi:

Ya bu KHKyı değiştir ya da istifa et
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 23:51

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, özel harekâta polis alımının KPSS dışına çıkarılmasına tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a “Daha dün liyakat dedin bugün yaşanan bu. Sözünün eriysen ya bu KHK’yı değiştirin ya da istifa et kardeşim” diye seslenen Kılıçaroğlu, grup toplantısında özetle şöyle dedi:

Haberin Devamı

‘SÖZÜMÜN ERİ DEĞİLİM’ DE
“Yargıtay’a 160 üye atandığında bu kürsüden dedim ki; yanlış yapıyorsunuz, Yargıtay’a 160 militan atıyorsunuz. Bağırdılar, çağırdılar, üstümüze geldiler. Şimdi o 160 militanın tamamını Yargıtay’dan çıkardılar. Liyakat sistemi yoksa orada devlet çökmüş demektir. Türkiye bugün bu noktaya taşınmışsa liyakat sistemi çöktüğü için taşınmıştır. Bir KHK yayımlandı. Özel harekât olarak polisliğe alınacaklar KPSS’ye girmeyecekler. Nasıl seçeceksiniz? ‘Bizim partililere çağrı yapıyorum’ diyeceksin; ‘Gelin çocuklar sizi özel harekât polisi yapacağız.’ Numan Kurtulmuş’a sesleniyorum; Daha dün liyakat dedin bugün yaşanan bu. Bir adam sözünün eri olmalı. Numan Kurtulmuş sözünün eriysen ya bu KHK’yı değiştirin ya da ayrıl. ‘Ben sözümün eri değilim’ de ve adam gibi istifa et kardeşim.

Haberin Devamı

AKIL YOKSA ÜST AKIL
Üst akıl öyle dedi, üst akıl böyle dedi. Sende akıl yoksa üst akıldan söz edersin tabii. Aklını kullanmak irfanı hür çocuklardan geçer. Türkiye’nin temel sorunlarından birisi bu eğitim sistemi. Tam demokrasi istiyoruz. Birinci sınıf demokrasiyi yakalamanın yolu Türkiye’yi darbe hukukundan arındırmaktır. Türkiye’yi yüzde 10 seçim barajından arındırmaktır. 

BUNU ANLATAMAZSINIZ
Gazeteler, televziyonlar kapatılıyor, gazeteciler hapse atılıyor. Bunu demokratik dünyaya anlatamazsınız. Fetullah Gülen örgütünü savundular, yazı yazdı diye gazeteciler hapse atılıyorlar. TBMM kürsüsünden övgü düzenler var, onları ne yapacaksınız? Bir gazetenin kapatılması, gazetecilerin hapse atılması darbecilerle aynı duruma düşmek demektir. Cadı avı tehlikelidir. Bunlar devleti zedeler. Önceki genel başkanımızın kızını da gidip FETÖ’cü diye gözaltına almak istediler. Akıl var, mantık var.”   

17-25'İ AKLAMAZ
Bir de bütün bu olayları 17-25’e indirgeyen bir anlayış başladı. Şunu söyleyeyim; kimse 17-25’i aklamaya yeltenmesin. 17-25 ayrı bir yerde duruyor zaten; o da yargılanacak. Darbeciler nasıl yargılanıyorsa devleti soyanlar da kul hakkı yiyenler de yargılanacaklar.

83 İL OLSUN
Diyorlar ki, ‘Biz bu iki ilimizin (Hakkari, Şırnak) güvenliğini sağlayamadığımız için il olmaktan çıkarıyoruz.’ Bu kadar abes bir düşünce olamaz. Bırak git, güvenliği sağlayanlar gelsin. Umuyorum ve diliyorum ortak aklı egemen kılarız ve dört parti de 81 ili 83 yapacak kanunu Genel Kurul’dan çıkarır.

BİNALİ BEY'E SORUYORUM
Parlamento darbeye karşı görevini yaptı. Sonra, ‘Ben bombalar altında bu parlamentonun onurunu koruyorsam bu işi araştırmak da benim görevimdir’ dedi. Bütün partiler araştırma komisyonuna üyelerini verdiler, üye vermeyen sadece Adalet ve Kalkınma Partisi. Şu soruyu sormak zorundayım Binali Bey’e, ‘Neden arkadaş siz darbeyi araştırma komisyonuna milletvekili görevlendirmiyorsunuz, hangi gerekçeyle?’ Bu darbe girişiminin siyasal ayağının ortaya çıkarılması lazım. Bu darbe girişiminin ana sorumlularının ortaya çıkması lazım.

BAKMADAN GEÇME!