Xbox One X satışlarının hayal kırıklığı yarattığı tek yer

Güncelleme Tarihi:

Xbox One X satışlarının hayal kırıklığı yarattığı tek yer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 06:25

Piyasaya çıktığı hemen her ülkede önemli bir satış başarısı yakalayan Xbox One X, sadece bu ülkede aradığını bulamadı!

Haberin Devamı

Bu haftanın başlarında, GfK Chart-Track tarafından yayınlanan veriler sayesinde Xbox One X'in Birleşik Krallık'ta ilk haftasında 67.000 ünite satarak büyük bir başarıya eriştiği duyurulmuştu. Xbox pazarlama lideri Aaron Greenberg, ABD'deki satışların bundan daha da etkileyici olduğunu söylemişti. Ancak Media Create'in konsol için resmi satış sayılarını duyurmasının ardından, Japonya'da ön siparişlerin hızlı bir şekilde tükendiği raporları, aynı hızlı kötüye döndü.

Görünene göre Microsoft'un en son konsolunun satış başarısı Japonya için pek geçerli değil ve ilk hafta içerisinde sadece 1.344 ünite satıldı. Japonya halkının genellikle yerel markaları tercih ettiği düşünülürse bunun büyük bir sürpriz olduğu düşünülemez.

Xbox One X satışlarının hayal kırıklığı yarattığı tek yer

Haberin Devamı

Ancak bu oldukça karamsar tabloya rağmen Xbox lideri Phil Spencer, bu yılın başında yaptığı açıklamayı tekrar ederek ülkeden "vazgeçmeyeceğini" söyledi.

Oyunlara bakıldığında ise Call of Duty WWII'nin yerini şaşırtıcı olmayan bir şekilde Super Mario Odyssey alıyor; Japonya'da ilk sırada. Need for Speed: Payback 20.964 ünite satışı ile çok büyük bir başarı gösteremezken, Sonic markasının son üyesi Sonic Forces ise ucu ucuna ilk 10'a girmeyi başarmış durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: DÜNDEN BUGÜNE OYUN KONSOLLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!