Wyscout ile Türk futbolcuları tüm dünya izleyebilecek

Güncelleme Tarihi:

Wyscout ile Türk futbolcuları tüm dünya izleyebilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 15:35

Wyscout ile Türk futbolcuları tüm dünya izleyebilecek

Haberin Devamı

 Wyscout ile Türk futbolcuları tüm dünya izleyebilecek

Spor Toto 2. ve 3. Lig'de oynayan futbolcuların görselleri ve tüm istatistikleri bu sistemde yer alacak

Wyscout Futbol Gelişim Programı Lansmanı ve Projesi Semineri başladı

Wyscout Futbol Gelişim Programı Lansmanı ve Projesi Semineri bugün Medipol Başakşehir Fatih Terim Stadı basın toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Wyscout Türkiye Sorumlusu Tarkan Batgün ve Wyscout CEO'su Matteo Campodonico, Karagümrük Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın, Pazarspor Kulübü Başkanı Hüseyin Yangın yer alırken, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig temsilcilerine Wyscout sistemi anlatıldı.

Türkiye'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve İstanbul Başakşehir gibi kulüplerin de kullandığı bu sistemi artık Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig takımları da kullanmaya başlayacak.

Wyscout Türkiye Sorumlusu Tarkan Batgün, Amaçlarının 2. ve 3. ligde oynayan futbolcuları dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, "Bu sistemi dünyada 126 ülke ve 600 den fazla futbol takımı kullanıyor. Türkiye'de bilindiği gibi genelde transferleri başkanlar yapıyor ya da kulübün içindeki müdürler teknik direktör ile beraber yaparlar. Fakat bu yöntemle transfer başarısından maalesef söz edemiyoruz. Çünkü bu sistemle kimse kimseyi görmüyor. Wyscout yöntemi ile yönetimin ve teknik heyet almak istediği oyuncuyu izleyebilecek" dedi.

Bu sene 2016-2017 transfer döneminde hareketli geçtiğini belirten Batgün, "Bu sene 2. ve 3. Lig ile BAL Ligi'nden 35 oyuncu TFF 1. Lig'e transfer oldu. Ayrıca 11 futbolcu da Spor Toto Süper Lig'e transfer oldu. Bu rakamın Wyscout ile çok daha artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Wyscout CEO'su Matteo Campodonico ise 12 yıl önce bu sistemin bulucu rolünü üslendiğini belirterek, "Adım adım dünya üzerinde global bir şirket halini aldık. 300 yakın wyscout ekibi dünyanın çeşitli yerlerinde hizmet veriyor. 7 yıl öncede Türkiye'de çalışmalarımıza başladık. Bu sistemde teknik direktörler maçları yeniden izleme şansı bulacak ve istatistiklere bakacaklar. Teknik heyetler bu raporlar doğrultusunda oyuncular ile tek tek konuşarak gelişimleri hakkında konuşabilecekler. İzleyerek futbolcu transferleri gerçekleşecek. Bu sistemde her türlü bilgi mevcut. Futbolcular arasında kıyaslamalar yapabiliyorsunuz" dedi.

2. ve 3. lig Kulüpler Birliği Başkanı olan Karagümrük Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın, 91 kulüpten 68'izinin bu sisteme dahil olduğunu belirtirken, Pazarspor Kulübü Başkanı Hüseyin Yangın ise "Futbolcuların yakından takip edildiklerini bilmeleri onların kendilerini geliştirmelerine hız katacak" şeklinde konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!