www.izmirdesanat.org

Haberin Devamı

Bu kentin en büyük eksikliğiydi güncel bir kültür-sanat sitesinin olmayışı.Şimdi bazılarınız itiraz edecek ama samimiyetle yapılmış, iyi niyetli ancak amatör sitelerden bahsetmiyorum. Bir ekibin oturup ciddi ciddi kafa patlattığı, sürekli güncellenen, sos medya aktivasyonlu bir kültür-sanat sitesinden bahsediyorum.
İşte, izmirdesanat.org bu anlamda dikkatimi çekmeye başlamıştı epeydir.
Logosu kitap okuyan bir baykuş. (Bu aralar nereye gitsem bana bir baykuş logosu, figürü, heykeli, biblosu görünüyor acep ne iştir?)
Üzerine bir de twitter’da da palazlanınca, dur dedim ben bunları bir takibe alayım. Hakikaten de şu sıralar, hangi konser, tiyatro vs haberini arasam, karşıma bunlar çıkıyor. Kim yapıyor, niye yapıyor orasını bilmiyorum. Manidar da bir motto’ları var: “Sanat anlayan içindir.” Takip etmekte fayda var derim.

Haberin Devamı

İzmirontherocks.com
Bu alanda dikkatimi çeken ancak henüz yolun başında olduğunu düşündüğüm bir site daha var. Onların da hakkını yemeyelim. Bir kere tasarımları çok güzel. Açar açmaz da nefis bir jazz müziği eşlik etmeye başlıyor size. Ara ara sırf İzmir’den değil, Antalya ve Mardin’den de sanat haberleri veriyor. Bir yere kaydedin. Arada kolaçan edersiniz.

www.izmirdesanat.org

Gustology.com
İşte bu sitenin kurucusunu tanıyorum. Uzun yılar İstanbul’da sıkı dergilerde editör olarak görev yapmış, Robb Report gibi çok önemli bir mecranın genel yayın Yönetmenliği görevini sürdürmüş, sonra da aşık olduğu adam uğruna İzmir’e yerleşmiş genç bir isim: Banu Kitiş Dağıstan. Avrupa ve Amerikalıların Luxury dedikleri bir kavram var. Türkçe karşılığı bana göre gözüne parmağını sokmayan lüks tüketim. Yani önce lüks tüketimin kültürünü ediyorsunuz, ancak ondan sonra hazzına varıyorsunuz. Her baba yiğidin harcı değil gibi. İşte Banu’nun sitesi gustology.com, yüksek zevke fakat sınırlı vakte sahip okuyucusunu stil sahibi ürünler, gastronomi, şık oteller, klasik otomobiller ve haz veren adresler hakkında bilgilendirmek üzere açılmış bir site. Sade, reklam kokmayan, özenli bir dili var.

Haberin Devamı

www.izmirdesanat.org


BLUES FESTİVALİ’NİN FİNALİ İZMİR’DE
Türkiye’nin tek Blues festivali olan Efes Blues Festival, 23’üncü kez Anadolu’ya geliyor. Festivalin finali ise 7-8 Aralık’ta İzmir’de. 2 Kasım–8 Aralık tarihleri arasında 20 farklı şehirde, 24 konserle unutulmaz bir Blues deneyimi daha yaşatacak festival, bu yıl da Blues müziğinin güçlü isimlerini ağırlıyor. Festivalin konukları arasında, Grammy ve Emmy olmak üzere pek çok uluslararası prestijli organizasyonda ödüle layık görülmüş olan armonika Blues üstadı Billy Branch ve grubu The Sons of Blues, Mississippili Blues sanatçısı Zora Young, Teksas Blues tarzının en önemli temsilcilerinden olan elektronik Blues gitaristi Smokin’ Joe Kubek&Bnois King ile 2009 Blues Müzik Ödülleri’nde en iyi yeni sanatçı ödülü, 2010 ve 2011’de en iyi baterist ödülüne layık görülen, Legendary R.L. Burnside’ın torunu ve dünyanın en iyi davulcularından Cedric Burnside gibi isimler var. Bir ay sürecek festivalin finali 7-8 Aralık geceleri İzmir Arena’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

www.izmirdesanat.org

Yazarın Tüm Yazıları