WWDC 2017'de yeni bir iPad mi geliyor?

Güncelleme Tarihi:

WWDC 2017de yeni bir iPad mi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 07:58

Apple'ın önümüzdeki hafta gerçekleştireceği dev yazılım geliştirici etkinliği WWDC 2017'de bir sürpriz olacak mı? Yeni bir iPad ile karşılaşacak mıyız?

Haberin Devamı

Apple’ın 5 Haziran Pazartesi günü gerçekleştireceği WWDC 2017 etkinliğinde, geçmiş yıllardan farklı olarak, donanımla ilgili duyurular yapacağı iddia ediliyor. Şirketin yeni MacBook Pro modellerini ve Siri tabanlı hoparlörünü etkinlikte görücüye çıkarması bekleniyor. Ancak Apple iPad ailesini de unutacak gibi görünmüyor.

Fransız web sitesi Consomac’ta yayınlanan bir haber de bu beklentiyi destekleyecek kanıtlar içeriyor. Bir mevzuat onayından alındığı düşünülen belgede iOS 10 işletim sistemli dört yeni “tablet bilgisayar”dan bahsediliyor. Söz konusu tabletler A1670, A1671, A1701 ve A1709 model numaralarıyla anılıyor. A1843 model numarasını taşıyan bir kablosuz klavyenin de listede bulunması dikkat çekiyor. Bu klavyenin listedeki tabletlerden biri için hazırlanmış olması oldukça muhtemel görünüyor.

Haberin Devamı

Listede tablet numaralarının çiftler halinde gruplanmış olması da göze çarpıyor. Bu da dört farklı model numarasının temelde iki farklı iPad modeline ait olduğunu düşündürüyor. Gruplandırılmış numaralardan birinin Wi-Fi, diğerinin ise Wi-Fi ve hücresel bağlantı desteğine sahip modele ait olması ihtimali kulağa oldukça makul geliyor.

İnternete sızan belgede tabletlere dair somut bilgilere rastlanmıyor. Ancak geçmiş bilgilerin ışığında söz konusu tabletlerden birinin 10.5 inç ekranlı iPad Pro olması muhtemel görünüyor. Teknoblog'un haberine göre A10X işlemci taşıması beklenen tabletin ince bir ekran çerçevesine sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor. Şirketin 12.3 ekranlı iPad Pro’yu da yenileyebileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!