Wushucuların gözü yine zirvede

Güncelleme Tarihi:

Wushucuların gözü yine zirvede
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 12:42

Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Gençler ve Büyükler Avrupa Wushu Şampiyonası'nda takım halinde birinci olmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Şahin'i makamında ziyaret eden Akyüz, 25-31 Mart tarihlerinde Estonya'nın başkenti Tallinn'de yapılacak olan Gençler ve Büyükler Avrupa Wushu Şampiyonası'na iddialı hazırlandıklarını belirtti.

Şampiyonaya üç takımla katılacaklarını bildiren Abdurrahman Akyüz, “İstanbul, Ankara, Sivas ve Sakarya'da düzenlediğimiz ve halen devam eden kamplarda bu şampiyonaya hazırlandık ve tam takım olarak gitmeye karar verdik. Türkiye'ye daha çok madalya kazındırmak, ülkemizin madalya sayısına katkı yapmak istiyoruz” dedi.

Akyüz, bir önceki Avrupa şampiyonasında takım halinde ikinci olduklarını anımsatarak, bu şampiyonaya 52 sporcu ile katılacaklarını ve en az 50 madalya kazanmak istediklerini dile getirdi.

Tallinn'de ayrıca Avrupa Wushu Kongresi'nin de yapılacağına ve federasyon başkanı olarak buna da iştirak edeceğine değinen Akyüz, “Wushu, tüm dünyada bir güneş gibi parlıyor. Avrupa'da da yaygınlaşmasını istiyoruz. Ayrıca, Türkiye'de yapılan dünya şampiyonasından sonra Avrupa'da ilgi artarak devam etmeye başladı. Türkiye'nin wushuya ilgisi diğer ülkeleri de teşvik ediyor” diye konuştu.

Başkan Akyüz, 2013 yılında yapılacak oylamayla olimpiyat oyunlarına katılıp katılmayacaklarının belirleneceğini, bir aksilik olmaması halinde tam olimpik branş olacaklarının altını çizerek, “Biz, en üst düzey yöneticilerimizin bu konuya daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Ülke olarak 2020 olimpiyatlarına adayız. Bizim sporcularımız bu olimpiyatlara hazır. Ülkemize olimpiyatlarda en fazla madalyayı getireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Wushunun Türk insanının vücut yapısına çok uygun olduğunu, bunu bizzat Çinlilerin söylediğini kaydeden Abdurrahman Akyüz, wushunun Sakarya Üniversitesi'nde ders olarak okutulduğunu ve bu konuda iki Çinli hocanın kendilerine yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.

Şahin, akademi vurgusu yaptı

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Şahin ise wushunun estetik bir spor olduğu için göze çok hoş göründüğünü dile getirdi.

Sporun geliştirilmesi ve toplum tarafından daha da iyi algılanabilmesi için bir akademi kurulması gerektiğine dikkati çeken Şahin, bu konuda altyapı çalışmalarının vakit geçirilmeden hazırlanması gerektiğini bildirdi.
Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Nedim Çetin de sadece Sakarya'da bin 150 antrenör yetiştirdiklerini söyledi.

Çetin, “Wushu, beden ve ruh sağlığının rehabilite edilmesi için mükemmel bir spor. Onun için bu spor dalı toplumun tüm katmanlarına yayılmalı ve özel destek verilmelidir” dedi.

Antrenör Urhan: “Hedef bu şampiyonada takım halinde Avrupa şampiyonluğunu elde etmek”

Haberin Devamı

Estonya'da 25-30 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Gençler ve Büyükler Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Wushu Taolu Milli Takımı, Sivas'ta kamp yapıyor.

Çalışmalarını Atatürk Spor Salonunda antrenörler Salih Urhan ve Sun Ning yönetiminde sürdüren Wushu Taolu Milli Takımı, Estonya'da yapılacak olan Gençler ve Büyükler Avrupa Şampiyonası'na yoğun bir tempoda çalışıyor.
Antrenör Salih Urhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampın Sivas'ta düzenlenmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Avrupa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek olan Wushu Milli Takımı'na Sivas'tan da sporcu verdiklerini belirten Urhan, “Kampta İstanbul'dan ve diğer illerden gelen sporcularımız var. Şampiyonaya 12 gündür hazırlanıyoruz. 25 Mart'ta da Estonya'da olacağız. 25-30 Mart arasındaki şampiyonayı da yüzümüzün akıyla bitireceğiz. Hedefimiz büyük. Bu şampiyonada iyi performans gösteren sporcularımız da bu sene Çin'in Makao şehrinde yapılacak olan dünya şampiyonasına seçilecek. Hazırlıklarımızı tamamladık, inşallah başarıyla döneceğiz” dedi.

Takımda 17 sporcunun bulunduğunu ifade eden Urhan, 13 sporcunun Sivas'ta kamp yaptığını, diğer sporcuların ise Sakarya'da Çinli antrenör nezaretinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Sporcuların çoğunluğunun Sivaslı olmasından dolayı kamp için Sivas'ı tercih ettiklerini belirten Urhan, Çinli antrenör Sun Ning yönetiminde yoğun bir tempoda çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Avrupa Şampiyonası'na 33 ülkenin katılacağını belirten Urhan, “Hedef bu şampiyonada bu 13 sporcumuzla ve diğer 4 sporcumuzla beraber, takım halinde Avrupa şampiyonluğunu elde etmek. Tabii rakiplerimiz de güçlü. Rusya, Ukrayna, İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere var, bunlar güçlü ülkeler” dedi.

Sporcularına güvendiklerini ifade eden Urhan, “Hepsine de madalyası garanti olarak bakıyoruz ama biz ikincilik, üçüncülük istemiyoruz. Zaten bunlar daha önce ikinci, üçüncü olan sporcularımız. Bu sene hepsinden şampiyonluk istiyoruz” dedi.

Milli takımda, Sivaslı sporcular İlayda Emen, Merve Nur Dama, Burak Akkaya, Furkan Şener, Nadide Nur Akkaya, Şeyma Urhan ve Murat Urhan ile Ahmet Selim Genç (İstanbul), Sefa Erez (İstanbul), Mert Hamza Enisoğlu (İstanbul), Handan Tiryakioğlu (İstanbul), Halil Kalaycı (İstanbul), Zeynep Makbule Akyüz (Ankara), Necmettin Erbakan Akyüz (Sakarya), İnci İnci (Sakarya), Hüseyin İnci (Sakarya) ve Hatice Şahin (Bursa) yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!