WTA’da bir ilk daha

Çarşamba günü Maria Sharapova ile Agnieszka Radwanska’nın üç saatlik maraton maçı gece yarısı iki buçukta bitti.

Haberin Devamı

Tahminimce bugüne kadar kadın tenisinde böyle önemli turnuvada bir maçın nerede ise sabaha kadar devam etmesi ve üstelik takribi 2 bin seyircinin tribünleri terk etmeden karşılaşmaya izlemesi dünya tenisinde İstanbul adına bir ilk olmuştur.

Maça 9 raketle çıkıyor

Günther Straehle ismi size bir ÅŸey ifade etmediÄŸini biliyorum. Günther 1991 yılından beri Alman Tenis Milli Takımı oyuncuların raket tellerini gerdiren kiÅŸi. Bu hafta ise WTA turnuvasında dünyanın en iyi kadın tenisçilerin raketlerini çekiyor. Düne kadar 130 adet tel çekti. ÖrneÄŸin Serena her maç öncesi 6 tane raket gerdiriyor. Maç süresince en az 3 raket deÄŸiÅŸtiriyor. Maçtan sonra oynadığı raketlerin tellerini kestiriyor ve yeniden tel koyduruyor. Saharapova’nın maça çıkmadan önce çantasında telleri yeni çekilmiÅŸ raket sayısı ise 9.Â

Haberin Devamı

Tek yol kazanmak

Kırmızı Grup’ta günün maçı Li Na ile Victoria Azarenka arasında olacak. Grubun namağlup birincisi Serena Williams. Serena maç oynadıkça kendine olan güveni artıyor. Ve bu özgüvenini korta rakiplerine hissettirmesini çok iyi biliyor Azarenka bugün oynayacağı maçı iki nedenden dolayı kazanması şart. Birincisi; 2012 sezonunu dünya bir numara olarak bitirebilmesi. İkincisi; yarı finale çıkamadan İstanbul’a veda etmesi. Rakibi Li Na ise gerçekten her yönü ile seyretmeye değer iyi tenis oynuyor. Tek sorunun maç esnasındaki istikrarsızlığı.

Çifte heyecan başlıyor

Bu sene dünya klasmanındaki en iyi dört çift kadınlar takımı yarın yarı finalden başlayarak şampiyonluk için mücadele edecekler. Çift kadınlar karşılaşmalarını izlemek ayrı bir heyecan ve keyif. Çünkü tekler maçlarında fazla göremediğimiz file önü vuruşlarını, anlık değişen taktiksel oyun hamlelerini ve değişik vuruş tekniklerini seyredebileceğiz. Şampiyon olana takım takribi 675 Milyon Türk Lirası kazanacak.

Yazarın Tüm Yazıları