Windows Vista yolun sonuna geldi!

Güncelleme Tarihi:

Windows Vista yolun sonuna geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 05:24

Ocak 2017'de tanıtılan Windows Vista için bugün tarihi bir gün; daha doğrusu yolun sonuna geldiğimiz gün. Microsoft, Vista için sunduğu destek bugün resmi olarak sona eriyor.

Haberin Devamı

Aslında orijinal Windows Vista için sunulan destek, 10 Nisan 2012'de sona ermişti. Ancak ikinci servis paketini kullananlar için destek süresi, 5 yıl daha devam etti. Ve bugün, destek süresi de kesin olarak sona ermiş oldu.

Windows Vista'dan bir önceki sürüm olan Windows XP bugün halen PC'lerin yüzde 7.44'ünde kullanılıyor. Ancak Vista için durum bunun tam tersi. Hiçbir zaman Microsoft'un beklediği başarıya ulaşamayan Vista'nın bugünkü kullanım oranı ancak yüzde 0.72 seviyesinde. Bu da, Windows Vista'nın neden Microsoft tarihine geçen kara lekelerden biri olduğunu kanıtlamak için yeterli.

chip.com.tr'nin haberine göre 6 farklı sürüm olarak raflara çıkan Windows Vista, özellikle Aero arabirimi ile hatırlanan bir işletim sistemi oldu. Ancak yüksek sistem gereksinimleri ve düşük konfigürasyonlarda Windows XP'nin çok gerisinde kalan performansı nedeniyle her zaman eleştirildi. Ardından gelen Windows 7 ise, Microsoft'a Vista hayal kırıklığını unutturmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!