Windows 7 ve Windows 8 kullananlar dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Windows 7 ve Windows 8 kullananlar dikkat
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 10:30

Microsoft, Windows 7 ve 8'in Intel veya AMD'nin en son işlemcilerini desteklemeyeceğini söylemişti. Bunun ne anlama geldiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Microsoft geçen sene Intel Kaby Lake ve AMD Ryzen işlemcilerinin sadece Windows 10'a özel olacağını açıkladığında, Windows 7 ve Windows 8 kullananların aklına şu soru takıldı: Bu işlemcilerin bulunduğu PC'ye Windows 7 veya 8 yükleyince ne olacak?

chip.com.tr'nin haberine göre bu sorunun cevabı artık belli: Windows 7 ve 8, Intel ve AMD'nin en yeni yongalarında güncelleme almayacaklar. Böylece Windows 10'a yükseltene kadar işletim sistemi güncellemelerini almanız mümkün olmayacak. Bu durumda Microsoft'a göre aşağıdaki hata mesajlarından biri karşınıza çıkacak:

- "Desteklenmeyen donanım: PC'niz, Windows'un bu sürümünde desteklenmeyen bir işlemci kullanıyor ve güncellemeleri almayacaksınız."

- "Windows yeni güncellemeleri arayamadı.

Bilgisayarınız için yeni güncellemeleri kontrol ederken bir hata oluştu. Bulunan hata(lar): Kod 80240037 Windows Update bilinmeyen bir hataya rastladı."

Haberin Devamı

Microsoft'a göre "bu hataların nedeni, yeni nesil işlemcilerin destek için Windows'un en son sürümüne ihtiyaç duyması". Microsoft'un daha önce de açıkladığı üzere bu işlemci nesilleri arasında 7. nesil Intel Core işlemciler, AMD'nin Bristol Ridge ve Ryzen işlemcileri, Qualcomm 8996 bulunuyor. Firmaya göre bu işlemcileri sadece Windows 10 destekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!