Windows 10 S'te can sıkan kısıtlama

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 Ste can sıkan kısıtlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 07:45

Henüz tanıtılan Windows 10'un özel "kırıpılmış" sürümü Windows 10 S, yeni öğrenilen bu iki kısıtlamasıyla can sıkabilir!

Haberin Devamı

Microsoft'un hafifleştirilmiş işletim sistemi Windows 10 S ile yeni tanıştık. Chrome OS'a rakip olmak isteyen Windows 10 S'te nelerin eksik olduğunu kısmen biliyorduk, ancak bu bilgiler gelmeye başladı.

Windows 10 S'in Mağaza dışından uygulama yüklemeye izin vermediğini biliyorduk. İşletim sisteminin bunun yanı sıra üçüncü parti web tarayıcılarını varsayılan olarak seçmeye izin vermediği anlaşıldı. The Verge'ün keşfine göre Microsoft, sıkça sorulan sorular sayfalarında Windows 10 S'in varsayılan tarayıcıyı değiştirmeye izin vermediğini açıkça belirtiyor.

Mağaza'da bulunduğu sürece üçüncü parti tarayıcıları yüklemeniz ise mümkün (Chrome henüz mağazada yok ancak ilerde Mağaza için sunulabilir). Varsayılan tarayıcıyı değiştirmenize izin verilmemesi, örneğin bir epostada veya Word belgesinde bir bağlantıya tıkladığınızda, Edge'in açılacağı ve bunu değiştiremeyeceğiniz anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Benzer şekilde Microsoft Edge ve Internet Explorer'daki arama sağlayıcısını da değiştirmenize izin verilmiyor. Yani varsayılan arama motoru olan Bing'i değiştirip, Google'a geçemiyorsunuz.

Seçeneklerinizin elinizden alınması hoş bir şey olmadığından bazı kullanıcıların durumdan hoşnutsuzluk duyacağı kesin. Ancak Microsoft şu sıralar kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dinlemekle övünüyor ve yeterince ses çıkarsa, bu katı kurallar belki değişebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!