Windows 10 Mobile hızla büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 Mobile hızla büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 08:17

iOS ve Android'in yanında adı pek geçmese de, Windows 10 Mobile için iyi haberler de yok değil.

Haberin Devamı

Windows 10 Mobile'ın kullanım oranları, platform hakkında aylık raporlar hazırlayan AdDuplex tarafından paylaşıldı.

Windows 10 Mobile herkese sunulmaya başlandığından bu yana kullanım oranını artırmaya devam ediyor. AdDuplex'in verileri, platformun kullanım oranının yüzde 7,7'den bir ayda yüzde 9,2'ye yükseldiğini gösteriyor. Bu sırada Windows Phone 8.1'in ise yüzde 2,0'lık sert bir düşüş yaşadığı gözleniyor.

Firma, Microsoft'un mobil işletim sisteminin eski sürümlerinin kullanım oranının arttığını da gözlemlemiş. Windows Phone 7.x yüzde 0,3 büyürken Windows Phone 8.0'ın yüzde 0,1 arttığı gözleniyor. Buradan bu işletim sistemlerini kullanan telefonlara sahip olanların telefonlarını henüz bırakmadıkları anlaşılıyor.

Windows'lu telefonların dünya çapındaki kullanım oranına bakıldığında ise Lumia 535'in sonunda Lumia 520'yi geçtiği görünüyor. Telefonun tüm Windows'lu telefonlar arasındaki kullanım oranı ise yüzde 12,5.

Haberin Devamı

Windows Phone'lu telefonların kullanım oranlarıyla yakından ilgileniyorsanız, AdDuplex'in bu ayki raporunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz. Ama unutmayın; bahsi geçen rapor Windows ekosistemini kendi içerisinde değerlendiriyor. Yani Windows kullanan telefonlar arasında, hangi sürümün veya modelin daha fazla kullanıldığı ile ilgileniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: WINDOWS'LA ÇALIŞAN TELEFONLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!