Windows 10 Mobile artık yüklenemeyecek

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 Mobile artık yüklenemeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 07:51

Resmi olarak desteklenmeyen cihazlara Windows 10 Mobile'ı yüklemenin yolu, resmi olarak kapanıyor.

Haberin Devamı

Windows 10 Mobile Mart ayında ilk çıktığında, desteklediği cihazların listesi oldukça kısaydı. Ancak desteklemeyen cihazlara küçük bir numarayla Windows 10 Mobile yüklenebiliyordu. Microsoft, bugün yaptığı bir açıklamayla bu yöntemin artık çalışmayacağını bildirdi.

Bu, Windows 10 Mobile'ı desteklemeyen bir cihazda Windows 10 Mobile kullanıyorsanız, yapı 10586'yı geçemeyeceğiniz anlamına geliyor. Windows Device Recovery Tool'u kullanarak Windows Phone 8.1'e geri dönüş yaparsanız, Windows 10 Mobile'a tekrar yükseltme şansınız da olmayacak. Bunun sebebi oldukça basit. Release Preview kanalı, üyelerini toplu güncelleştirmelere ve Insider olmayanların zamanla alacağı güncellemelere ulaştırma amacını taşıyordu. Microsoft, Preview süreci boyunca desteklendiğinden, desteklenmeyen cihazların 10586 yapısını almaya devam etmesine izin vermişti. Bu cihazlar Anniversary Update ön izleme yapıları için hiçbir zaman desteklenmemişti.

Haberin Devamı

Microsoft, desteklenmeyen cihazların yapı 10586'yı geçmeyeceğini en başından beri söylemişti. Firmanın söylemediği, Anniversary Update ile birlikte sunulmaya devam edilip edilmeyeceğiydi.

chip.com.tr'nin haberine göre Windows 10 Mobile'ı desteklemeyen bir cihaz kullanıyorsanız, bundan sonra Windows 10 Mobile'a yükseltme yolunuz olmayacak. Ancak 1GB'tan fazla RAM'i olan, 8GB veya daha fazla depolama alanı bulunan, Snapdragon S4 yongasını kullanmayan bir telefonunuz varsa, desteğin eklenme olasılığı her zaman var.

BAKMADAN GEÇME!